O legenda a muzicii a incetat din viata chiar inainte de Craciun! "Portile raiului s-au deschis pentru el"

Yusef Lateef, o legendă a muzicii jazz, a decedat luni, la vârsta de 93 de ani, la domiciliul său din Shutesbury, Massachusets, în urma unui cancer de prostată, informează hollywoodreporter.com.

Distribuie pe:

fara descriere
Recompensat cu un premiu Grammy şi cunoscut pentru stilul fusion între jazz şi muzica orientală, Yusef Lateef s-a format ca artist în mediul efervescent al Detroit-ului anilor '30.

S-a făcut cunoscut încă din primii ani de activitate ca fiind un foarte bun saxofonist, deşi în compoziţiile sale a folosit şi alte instrumente, utilizate în general pentru muzica etno, cum ar fi flautul de bambus.

În 1949 este invitat să se alăture trupei Dizzy Gillespie Orchestra şi îşi continuă studiile muzicale, abordând şi alte instrumente de suflat.

În 1987, Yusef Lateef a fost distins cu premiul Grammy pentru Best New Age Album, care i-a fost acordat pentru discul kalooga_36441" Yusef Lateef's Little Symphony".

Yusef Lateef s-a impus nu doar ca un foarte bun instrumentist, ci şi ca un talentat compozitor, profesor de muzică şi scriitor.

Înregistrările sale, extrem de apreciate în rândul iubitorilor de jazz, includ albume precum "Eastern Sounds" şi "Into Something".

Pe 11 mai 2010, cvartetul condus de Yusef Lateef a susţinut un concert la Bucureşti.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate