O melodie românescă, printre preferatele fanilor Eurovision din străinătate! Cresc șansele României de a ajunge în Marea Finală de la Torino?

România nu a reușit să se califice la Marea Finală Eurovision 2021, dar anul acesta pare că viitorul sună bine! Jessie cu melodia „regret” face furori pe rețelele de socializare.

Autor: Madalina Kovacs

In articol:

Cel mai important concurs de muzică, Eurovision 2022, se apropie cu pași repezi, iar fiecare stat în parte urmează să aleagă artistul și melodia care să-i reprezinte. Eurovision România a îneceput deja, iar în urma preselecțiilor juriul din acest an a ales 46 de melodii pentru Selecția Națională.

Cei care urmăresc cu interes această competiție deja s-au arătat pe rețelele de socializare încântați de piesele cu care artiștii din România speră să ajungă în Marea Finală de la Torino. 

Roxen a fost cea care a reprezentat România la Eurovision 2021, însă piesa ei „Amnesia” nu a fost și pe placul celorlalți. Melodia s-a clasat pe locul 12, astfel că nu a ajuns și în Marea Finală. Pentru anul acesta, semnele par a fi promițătoare, mai ales în mediul online. 

Fanii Eurovision din străinătate, îndrăgostiți de piesa „Regret” interpretată de Jassie 

Unul dintre artiștii români care s-au calificat în semifinala etapei naționale este Jessie, care crede cu tărie în piesa ei „Regret”. Melodia se bucură de succes în România, fiind e locul 3 în topurile personale ale ascultătorilor.

Totuși, adevărata supriză cine de peste graniță, de fapt. Fanii trăini ai concursului Eurovision s-au declarat pur și simplu îndrăgostiți de piesa lui Jessie. 

 „Ok, România! Trimiteți-o pe Jessie la Eurovision!” – susține Jude Kennedy, un youtuber din Irlanda.

Citeste si: Vestea tristă a dimineții. Din păcate, e vorba despre Camelia Mitoșeru...- bzi.ro

Piesa pop în limba română a artistei Jessie, compusă în studioul DeMoga Music, ocupă locul întâi în numeroase clasamente realizate pe rețelele de socializare.

Artista va putea fi urmărită interpretând live melodia  la începutul lunii februarie pe site-ul oficial eurovision.tvr.ro, pe canalul TVR de Youtube și pe pagina de Facebook Eurovision România, împreună cu celelate 45 de piese înscrise în concurs.

Citeste si: EXCLUSIV! Seeya, prima reacție pentru wowbiz.ro despre calificarea în semifinalele Eurovision! Pentru cine a compus piesa? “Sufeream”

„Regret” este o piesă ce transmite sentimente puternice de tristețe și resemnare și, totodată, exprimă o situație de viață pe care o putem experimenta cu toții.

Melodia a fost creată de artistă împreună cu producătorul Alexander Sambo, un care a colaborat cu mulți artiști consacrați din industria muzicală autohtonă. 

Pe 5 martie va fi desemnat reprezentatul României la Eurovision 

În perioada 5 – 12 februarie 2022, fanii își pot vota favoriții pe pagina oficială de Facebook, acolo unde trebuie să aleagă cinci piese pentru a doua etapă a semifinalei, iar restul de 15 melodii vor fi selectate de jurați. Semifinala, programată pentru data de 12 februarie, se va încheia cu un show televizat în direct la Televiziunea Națională. Atunci, jurații vor decide cele 10 piese care ajung în finala Eurovision România.

Citeste si: Cine este Adrian Romcescu, juratul de la Eurovision România 2022

Reprezentantul României va fi decis pe 5 martie într-un spectacol live. Acesta va urma să participe la semifinalele de la Torino, din prima jumătate a lunii mai. Marea finală a Eurovision va avea loc pe data de 14 mai 2022.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies