O nouă tragedie. România a pierdut un mare duhovnic! S-a stins fulgerător

E din nou doliu în biserica românească, după ce preotul Alexandru Vasile Zofotă a murit la numai 54 de ani.

Distribuie pe:

Autor: A. I.

Preotul Alexandru Vasile Zofotă, de la Biserica "Sfânta Înviere" din municipiul Suceava, s-a stins fulgerător, din pricina unui infarct.

Alexandru Vasile Zofotă s-a născut pe 3 ianuarie 1964, în municipiul Suceava. A absolvit Şcoala Generală Nr. 3, apoi a urmat primele două clase liceale la "Petru Rareş" (1978-1980) şi Seminarul Teologic de la Mănăstirea Neamţ (1980-1985). După satisfacerea stagiului militar, a frecventat cursurile Institutului Teologic de grad universitar din Bucureşti (1986-1990), devenind licenţiat în teologie.

S-a căsătorit, în aprilie 1990, cu Maria Daniela Ciubotar şi are o fiică, Lisandra (căsătorită). În mai 1990 a fost hirotonit diacon şi numit la Biserica "Sf. Înviere", iar în anul 1993 a fost hirotonit preot de ÎPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, pe seama filiei, Biserica "Domniţelor", devenită ulterior parohie, unde a continuat lucrările de consolidare-restaurare începute la această biserică monument. Între anii 1990-1991 a fost profesor de religie la o şcoală suceveană, iar în perioada 1991-1998, profesor de muzică psaltică la seminarul Teologic "Mitropolit Dosoftei" din Suceava. În anul 2002 a fost hirotesit iconom-stavrofor. Începând cu toamna anului 1998 a fost preot slujitor la Biserica "Sfânta Înviere" ("Trei Clopote") din municipiul Suceava.

Mama preotul Alexandru Vasile Zofotă îşi plânge acum fiul, pe care îl va conduce curând pe ultimul drum, drum presărat de lacrimi şi flori, alături de Maria Daniela, soţia preotului, Lisandra, fiica preotului, care peste câteva luni va aduce pe lume un copil (şi ce fericit ar fi fost bunicul să-şi strângă la piept nepotul!), preoţii slujitori de la Biserica "Învierea Domnului", dar şi toţi oamenii care l-au

cunoscut şi preţuit, enoriaşi, preoţi, prieteni, vecini etc. Drum lin spre Calea Luminii şi Mântuirii!

Slujba de înmormântare va avea loc duminică, 18 noiembrie, la ora 13:00, la Biserica "Sfânta Înviere" ("Trei Clopote") din municipiul Suceava.

Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Un mare duhovnic român a murit la 94 de ani! Părintele Nicolae Bordaşiu fusese deţinut politic

Asa arata mormantul parintelui Iustin Parvu! Marele duhovnic isi doarme somnul de veci la manastirea pe care el a ctitorit-o

Tu știi ce conține cabanosul de la magazin? Iată câți nitriți are!

Horoscop Zilnic Duminică 24 Ianuarie 2021: Săgetătorii se vor confruntă cu un moment de cumpănă în domeniul profesional

ȘOC TOTAL în Rusia! Se întâmplă chiar acum, la MINUS 50 de grade Celsius!

Surpriză uriașă! Cine este fosta iubită celebră a lui Mircea Badea? Au fost împreună 7 ani, înainte de Carmen Brumă

Anunț despre facturile la energie electrică. Ce trebuie să facă românii

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies