O persoană a intrat în șoc anafilactic, la doar 10 minute după ce a primit vaccinul anti-COVID-19

O pacientă din România a intrat în șoc anafilactic, la 10 minute după ce și-a făcut vaccinul.

O persoană a intrat în șoc anafilactic, la doar 10 minute după ce și-a administrat vaccinul anti-COVID-19
O persoană a intrat în șoc anafilactic, la doar 10 minute după ce și-a administrat vaccinul anti-COVID-19[Sursa foto: pexels]
Autor: Adriana Cristiana

In articol:

Caz șocant! O pacientă din România a intrat în șoc anafilactic, la doar 10 minute după ce și-a administrat vaccinul anti-COVID-19. Femeia de 46 de ani a fost vaccinată, duminică, într-un centru de vaccinare din județul Olt.

Șoc anafilactic de la vaccinul AstraZeneca 

La doar 10 minute după i-a a fost administrată doza de la AstraZeneca, a avut o reacție alergiă cu criterii de șoc anafilactic. A se preciza faptul că pacienta nu era cunoscută cu istoric de reacții alergice. La momentul actual, starea femenii este una bună, însă va rămâne sub supraveghere medicală. 

Citeste si: Când va începe vaccinarea persoanelor din etapa a III a?! Anunțul a fost făcut în urmă cu scurt timp

"La data de 21 februarie, într-un centru de vaccinare din județul Olt, o persoană în vârsta de 46 de ani, de sex feminin, a dezvoltat o reacție severă post vaccinare, de tip anafilactic.
Aceasta s-a prezentat pentru primirea primei doze de vaccin de la AstraZeneca, iar în aproximativ 10 minute după administrarea vaccinului a dezvoltat o reacție alergică cu criterii de șoc anafilactic. Menționăm că pacienta nu era cunoscută cu istoric de reacții alergice.

Citeste si: Vestea tristă a dimineții. Din păcate, Alexandru Arșinel...- bzi.ro

O persoană a intrat în șoc anafilactic, la doar 10 minute după ce și-a administrat vaccinul anti-COVID-19
O persoană a intrat în șoc anafilactic, la doar 10 minute după ce și-a administrat vaccinul anti-COVID-19[Sursa foto: pexels]

Personalul medical aflat în centrul de vaccinare i-a acordat de urgență îngrijirile medicale de specialitate, conform procedurilor existente, cu ameliorarea rapidă a stării clinice. Ulterior, a fost solicitat serviciul de urgență în vederea transportării acesteia la unitatea spitalicească din muncipiul Slatina pentru primirea îngrijirilor medicale suplimentare.


La acest moment, starea persoanei este bună, însă va rămâne sub supraveghere medicală, conform recomandărilor de specialitate," se arată în informarea Ministerului Sănătății.

Potrivit datelor puse la dispoziția Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) de către Institutul Național de Sănătate Publică (INSP-CNSCBT), prin aplicația Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), care ține evidența vaccinărilor, situația din ziua de 22 februarie a.c.,

ora 17.00, este următoarea- 29.865 de persoane vacciante în ultimele 24 de ore. 

Citeste si: Ministrul Educației, anunț de ultimă oră! Peste 60.000 de angajați din învățământ ar vrea să se vacinneze în săptămâna următoare

Conform Rezumatului Caracteristicilor Produsului (RCP), reacțiile adverse raportate sunt enumerate în funcție de următoarea convenție privind frecvența:    

–           Foarte frecvente (≥1/10)  Frecvente (≥1/100 și <1/10);

–           Mai puțin frecvente (≥1/1.000 și <1/100);

–           Rare (≥1/10000 și <1/1.000);

–           Foarte rare (<1/10.000).

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Când va începe vaccinarea persoanelor din etapa a III a?! Anunțul a fost făcut în urmă cu scurt timp

Ministerul Sănătății a anunțat suplimentarea dozelor cu AstraZeneca! Peste 110.000 de locuri disponibile pentru imunizare

Paleovirusurile, studiate pentru prima oară de oamenii de știință ruși! Există sau nu un real pericol pentru omenire

Horoscop 27 Octombrie 2021: pe nativii Capricorn îi așteaptă o perioadă plină de surprize, Săgetătorii câștigă respectul oamenilor

Rușii cutremură Europa! Vor lovi tot continentul. Nici România nu va scăpa

SMILEY se desparte de Gina Pistol! A aflat ce a făcut aceasta ca să devină prezentatoare la Antena 1! ESTE SCANDAL IMENS!

NOUL VIURSU pune pe jar sistemul medical! Pacienții ajung în stare critică la spital. E MULT MAI GRAV

Detalii din interior! Laurenţiu Reghecampf, apărat în divorţul de Anamaria Prodan: ,,Mi-e greu să cred că l-ar putea influenţa cineva”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies