O persoană diagnosticată cu COVID-19 poate efectua rapelul? „Dacă o persoană este depistată pozitiv după efectuarea primei doze se....”

Medicul Valeriu Ghoerghiță vorbește despre ce trebuie făcut în cazul în care o persoană este pozitivă după prima doză de vaccin.

Valeriu Gheorghiță
Autor: Madalina Kovacs

In articol:

Coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva noului tip de coronavirus,Valeriu Gheorghiţă, a discutat despre care sunt pașii care trebuie urmați în cazul în care o persoană care s-a imunizat cu prima doză de ser împotriva virusului SARS-CoV-2 este diagnosticată cu COVID-19. Este sau nu benefic în cazul său efectuarea rapelului? Iată toate explicațiile! 

Când facem rapelul dacă am fost diagnosticați cu coronavirus între timp

Când efectuam rapelul
Când efectuam rapelul

Medicul a explicat că persoanele care s-au vaccinat împotriva COVID-19 pot face rapelul la 21 de zile de la prima doză, iar în cazul în care trec 6 săptămâni de la aceasta, schema de vaccinare se reia. 

De asemenea, acesta a făcut și precizări cu privire la efectuarea rapelului în cazul unei persoane depistate pozitiv după prima doză. 

Citeste si: Previziuni sumbre ale Babei Vanga. Ce se va întâmpla în curând- bzi.ro

„Chiar astăzi am emis o instrucţiune în acest sens. Dacă o persoană este depistată, dacă este diagnosticată cu infecţie SARS-CoV-2 după efectuarea primei doze, evident că se aşteaptă vindecarea bolii şi la un interval de circa o lună de zile se poate efectua rapelul sau se reia schema complet, dacă perioada dintre prima

doză şi doza de rapel depăşeşte intervalul de 6 săptămâni, de 42 de zile.

În momentul de faţă, comisia ştiinţifică din România pledează pentru reluarea schemei complete, repet, dacă intervalul dintre prima doză şi următoarea depăşeşte cele 6 săptămâni. La acest moment, lucrurile sunt în dezbatere, am cerut un punct de vedere oficial şi de la compania Pfizer, având în vedere că datele de eficacitate la acest moment sunt disponibile pentru administrarea celor 2 doze.

Împreună cu compania Pfizer şi împreună cu comisia ştiinţifică vom lua decizia potrivită, dar, da, se recomandă cel puţin doza de rapel la aceste persoane”, a declarat medicul Valeriu Gheorghiţă. 

Vaccin anti-covid
Câți oameni s-au vaccinat până acum [Sursa foto: Pexels ]

Câte persoane s-au vaccinat până acum în România 

Țara noastră a primit până acum 784.349 doze de vaccin, dintre care 95.940 au ajuns în ţară marţi. Până în acest moment, 434.000 de oameni s-au vaccinat, iar dintre ei 25.000 au primit rapelul. Se asemenea, au fost raportate 1.213 de reacţii adverse comune şi minore, niciuna majoră. Totodată, acesta a precizat că până pe 15 aprilie s-au făcut 1.8 milioane de programări pentru vaccinare. 

Citeste si: Noua tulpină a coronavirusului face ravagii în întreaga lume. Comisia Europeană îndeamnă țările să nu renunțe la restricții

„În ceea ce priveşte vaccinarea persoanelor din prima etapă, astăzi, 26 ianuarie, sunt vaccinate 209.307 persoane din prima etapă şi mai sunt încă programate 20.790 de persoane în platforma de programare informatică pentru prima doză. Din acest punct de vedere, considerăm că obiectivul pentru etapa I a fost atins. Ne situăm peste 90% procent de acoperire vaccinală pentru etapa I adresată lucrătorilor din sistemul medical şi social”, a mai precizat acesta. 

 

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Ce s-a întâmplat cu Dan Chișu după ce s-a vaccinat anti-COVID-19?! "Vreau să le spun bărbaților..."

Brigitte Pastramă a fost infectată de două ori cu noul coronavirus! Ultimele detalii despre starea de sănătate a soției lui Florin Pastramă

Românii sunt rugați să nu doneze plasmă după ce s-au imunizat anti-COVID. Medicul Radu Tîncu: „Poate să altereze răspunsul imunitar al acestuia”

5 zodii vor avea bani mulți începand de săptămâna următoare!

Cutremur în televiziune. O mare vedetă pleacă de la Pro Tv? La ce post rival ar merge

Reacția emoționantă a lui Traian Băsescu când a aflat că fiica sa, Ioana a fost condamnată la închisoare (SURSE)

Istoria secretă. Ceaușescu și minunea de la Cutremurul din 1977, prin ochii CIA

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies