O poza de-a Magdei Demetrescu, prima Miss Romania, scoasa la vanzare

Un site de licitatii online are in oferta o poza necirculata cu Magda Demetrescu, prima Miss Romania (1929). Cea mai mare suma oferita pana acum de cei interesati este de 30 de lei.

Distribuie pe:

fara descriereAlexandru Vaida-Voevod (Ministru de Interne), Profesor Tzigara Samurcas (Presedintele Fundatiei Carol I), Printesa Alexandrina Cantacuziono (Presedintele Societatii Ortodoxe a Femeilor Romane), Karl Stork (sculptor), Alexandru Mavrodi (Presedintele Sindicatului Ziaristilor), Ioan Steriade (Director al muzeului Kaliendru), Nicolae Batzaria (prozator, publicist, ministru), Marius Giurgea (actrita a TNB), Liviu Rebreanu (scriitor, Presedintele Societatii Scriitorilor Romani si Directorul TNB). Acesta a fost juriul care a desemnat-o, in 1929, pe Magda Dumitrescu prima Miss Romania. Concursul a avut loc de Dragobete, pe 3 martie, la Cercul Militar Bucuresti.

"Un poem plin de muzicalitate, un vis, o reverie, care imbata, te incanta, te adoarme. Frumoasa ca o zana din povestile trecutului, ea poarta in ochi si in par caracteristica rasei noastre, negrul. Gurita mica si rosie ca o cireasa coapta, un corp minunat, sculptat parca, in cea mai fina marmora, un piciorus micut si nervos, brate pline, de o albeata stralucitoare, iata admirabilele elemente ce impodobesc pe aceea care va purta tricolorul frumusetii romane, peste Ocean", a fost decrierea si motivatia juriului pentru alegerea facuta.

fara descriereCand a auzit ca a fost declarata castigatoare, Magda, care inca nu implinise 18 ani, a lesinat de emotie. Magda a plecat spre Statele Unite pe 2 mai si a ajuns pe 31 mai. La Miss Univers, ajuns la a zecea editie, intre 9 si 11 iunie 1929, in oraselul Galveston din Texas (SUA), romanca s-a clasat pe locul 6, fiind recompensata cu 100 de dolari si un ceas de mana.

Despre Magda Demetrescu nu se mai stiu informatii, dar se presupune ca inca traieste si ca ar avea 102 ani. Pe 17 decembrie, pe un site de licitatii online, o poza necirculata cu prima Miss Romania a fost scoasa la vanzare. Pana acum, cea mai mare suma oferita este de 30 de lei. Licitatia se termina pe 31 decembrie.

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate