O profesoară din Iași a umilit un elev de 7 ani bolnav în fața clasei! Ce a putut să îi facă

O profesoară de la o școală din comuna Dagâța din județul Iași a umilit un elev în vârstă de 7 ani care este bolnav.

Distribuie pe:

Autor: A.V.

Greu de stăpânit! O profesoară, fostă vânzătoare, care a fost angajată la școala din comuna Dagâța, județul Iași, fără atestare, a umilit în fața clasei un băiețel de 7 ani. Elevul, care suferă de insuficiență cardiacă, a fost obligat să stea în genunchi, cu mâinile ridicate, în fața celorlalți colegi ai săi din clasă.

Din cauza lipsei de personal calificat pentru sistemul educational, directorul ar fi angajat o persoană care nu are experiență cu elevii și nici măcar un atestat. Elena Motaș, consilierul de probleme de rromi din cadrul Prefecturii Iați, a scris pe rețelele de socializare un mesaj.

Citeste si: Incredibil! Ce au găsit anchetatorii în telefonul lui Gheorghe Dincă, criminalul din Caracal

Citeste si: Meteo pe două săptămâni. Vremea în România în perioada 14 – 27 octombrie

”Această doamnă a venit însoţită la şcoală de soţul ei şi de propriul copil. A considerat foarte educativ să pună un copil rom din clasa a II-a să stea în genunchi cu mâinile sus... drept pedeapsă. Copilul suferea de obezitate şi insuficienţă cardiacă. Să umileşti un copil de 7 ani în faţa propriului copil mi se pare o lecţie de rasism şi un abuz emoţional fără precedent. Umilinţa ar fi durat şi mai mult dacă educatoarea nu ar fi dat buzna în clasă, educatoarea de etnie roma. Directorul a încercat să muşamalizeze incidentul şi a sfătuit-o pe vânzătoare să demisioneze, insistând ca mama elevului sa nu facă sesizare. O demisie nu rezolvă criza din system, iar mușamalizarea incidentelor va conduce la perpetuarea comportamentelor abuzive", se arată în postarea de pe rețelele de socializare.

Citeste si: Alexandru Cumpănașu susține că a primit o diplomă din Ucraina: ”Am primit cea mai înaltă distincţie pe care un candidat român putea să o primească din partea unei universităţi”

”O echipă de inspector se va deplasa în cursul zilei de mâine la fața locului pentru a verifica situația”, spune purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Iași, Sabina Manea, conform Mediafax.

Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate