O retea de romani s-a imbogatit peste noapte cu sute de mii de euro! Vezi ce au facut ei si cum au intrat in vizorul politistilor!

O retea formata din mai multi romani a ajuns sa castige sute de mii de euro intr-un timp record.

Distribuie pe:

Autor: Mihaela Luca

Liderii retelei, un bucuresten care locuia la Ploiesti, Eugen Ghita, si sibianul Valentin Ursu s-au inspirat de pe un forum pe care intra hackerii.

Potrivit observatorulph.ro, cei doi au luat legatura cu doua societati comerciale din Hong Kong si Cipru care pun la dispozitie posturi telefonice cu suprataxa. Prin apelarea acestora, 10 la suta din taza ajunge in contul celui care il detine. Ei bine, reteaua a ajuns sa incaseze sute de mii de euro din astfel de apeluri. Cum au reusit? Cu ajutorul unor programe informatice s-au conectat la servere de tip asterisk, au obtinut conturi SIP (n.r. Session Initiation Protocol - utilizat pentru crearea, modificarea şi încheierea sesiunilor între participanţi în cazul apelurilor telefonice prin internet, sesiuni multimedia şi conferinţe multimedia). Datele acestor conturi erau introduse intr-un alt program si, cu ajutorul acestora, erau apelate numerele cu suprataxa. Facturile userilor carora le-au fost furate conturile erau incarcate, iar banii intrau in conturile romanilor.

In doi ani de activitate, reteaua, formata din noua persoane, a facut 400 de mii de euro.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate