O reteta de post delicioasa din Ardeal: tocana cu hribi si pasat. Cum se prepara

In ultimele zile de post, gospodinele din Ardeal ne recomanda o reteta delicioasa si usoara. Artista Adriana Irimies ne-a primit la ea in bucatarie si a preparat o reteta care te face sa te lingi pe degete: tocana cu hribi si pasat.##VIDEO500839##

Distribuie pe:

Autor: A.M.

Adriana Irimies: "M-am gandit sa aduc pentru telespectatorii Kanal D o reteta mai ingenioasa, simpla pentru ca se gateste repede: tocana de cartofi si legume, cu hribi"

In Ardeal, se mananca bine pana si in zilele de post! In loc de carne, gospodinele folosesc legume din gradina si hribi de la munte! Pentru deliciul get-beget romanesc, numeri pe degete ingredientele!

"Ulei de floarea soarelui presat la rece, ceapa, morcovi,telina, patrunjel, usturoi, pastarnac, bineinteles hribi de la noi de la munte si cartofi"

Vorba multa, saracia omului. Sa trecem la treaba!

"Ia uitati ce frumos s-a caramelizat ceapa. Prima leguma care vine pusa peste ceapa sunt morcoveii"

Adaugati apoi rand pe rand telina, patrunjelul si pastarnacul! Pentru un gust aparte, gospodina ne recomanda sa calim totul la foc mic!

"Pana se calesc aceste ingrediente as vrea sa tai cartofii, tot asa traditional cum ii taia bunicuta mea. Lua cartoful, taia in patru si apoi cubulete mici."

Dupa cateva minute, adaugati si bucatile de hribi! Condimentati usor cu boia si sare, apoi in aceeasi oala, puneti cartofii!

"Pentru garnitura cea mai sanatoasa varianta este pasatul.  Trebuie sa punem astfel incat sa nu fie nici prea gros nici prea subtire"

Secretul bucatelor ardelenesti abia acum vine: in prag de sarbatori, bucatele ies gustoase, spune Adriana, doar daca pui din belsug si suflet. Asa ca gospodina se pune de cantat, cum numai ea stie s-o faca!

Cat ai zice tocanita, masa e gata!  

Adriana Irimiesh: "Tocanita cu hribi este gata. Imi astept familia la masa si pana atunci va doresc sarbatori fericite, binecuvantate, impreuna cu toti cei dragi, sa va gaseasca Sfantul Craciun sanatosi!"


INGREDIENTE - TOCANA CU HRIBI
400 gr hribi
Ulei presat la rece
2 buc. De ceapa
3 buc. Morcovi
1 buc de telina
1 buc pastarnac
1 kg cartofi
patrunjel
350 gr pasat

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
P