O reteta neobisnuita: tortul din ciocolata cu... maioneza! Se face simplu si e un deliciu

Asta este cea mai neobisnuita combinatie in bucatarie, ai zice, dar americanii chiar adora acest desert care arata demential de bine.

Distribuie pe:

 

Maioneza inlocuieste uleiul care in general se pune in prajiturile cu ciocolata si ii da o textura fina si zemoasa. Merge de minune cu un pahar de lapte rece!
Ingrediente pentru blat:
57 de grame de ciocolata amaruie maruntita (nu mai mult de 61% cacao)
2/3 cani de pudra de cacao neindulcita
1 3/4 cani de apa fiarta
2 3/4 cani de faina
1 1/4 lingura de bicarbonat
1/4 praf de copt
1 cana de zahar
1 cana de zahar brun
1 1/3 cani de maioneza (de preferat de casa, nu din comert)
2 oua mari
1 lingurita de extract de vanilie
Ingrediente pentru glazura:
285 de grame de ciocolata amaruie maruntita (nu mai mult de 61% cacao)
1 1/2 cani de unt fara sare la temperatura camerei
3 cani de zahar pudra
1 lingurita cu extract de vanilie
Citeste continuarea pe Kfetele.ro.

fara descriereMaioneza inlocuieste uleiul care in general se pune in prajiturile cu ciocolata si ii da o textura fina si zemoasa. Merge de minune cu un pahar de lapte rece!

Ingrediente pentru blat:

57 de grame de ciocolata amaruie maruntita (nu mai mult de 61% cacao)
2/3 cani de pudra de cacao neindulcita
1 3/4 cani de apa fiarta
2 3/4 cani de faina
1 1/4 lingura de bicarbonat
1/4 praf de copt
1 cana de zahar
1 cana de zahar brun
1 1/3 cani de maioneza (de preferat de casa, nu din comert)
2 oua mari
1 lingurita de extract de vanilie

Ingrediente pentru glazura:

285 de grame de ciocolata amaruie maruntita (nu mai mult de 61% cacao)
1 1/2 cani de unt fara sare la temperatura camerei
3 cani de zahar pudra
1 lingurita cu extract de vanilie

Citeste continuarea pe Kfetele.ro.

 


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate