O rochie de bal purtată de regina Elizabeth a II-a în 1949, scoasă la licitaţie! VEZI cu cat si cum arata

O rochie pe care regina Elizabeth a II-a a Marii Britanii a purtat-o la un bal organizat în anul 1949, estimată la cel puţin 25.000 de lire sterline (circa 40.000 de dolari), va fi scoasă la vânzare într-o licitaţie online, informează dailymail.co.uk

Distribuie pe:

fara descrierefara descriereRochia a fost dăruită de suverana britanică unei telefoniste care a lucrat pentru familia regală, în semn de preţuire pentru fidelitatea acesteia. Ea a fost creată de Norman Hartnell, designerul oficial al casei regale britanice din acea epocă.

Într-un interviu acordat în 1961 pentru revista Woman's Own, în care a pozat îmbrăcată în acea rochie, Kathleen Ward, care a lucrat la palatul Buckingham timp de şase ani, a vorbit despre diverse evenimente din familia regală, petrecute înainte de ceremonia de încoronare a suveranei britanice.

În 1949, Kathleen, pe atunci în vârstă de 18 ani, a încercat să se angajeze la Clarence House - în prezent, reşedinţa oficială a prinţului Charles şi a Camillei, ducesă de Cornwall.

La câteva săptămâni după aceea, tânăra Kathleen a cunoscut-o pe viitoarea regină, care purta în acea zi o rochie verde pal din lână.

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate