O româncă a fost cadoul lui Ceaușescu pentru un președinte canibal. Cum arată astăzi femeia și cu ce se ocupă

Gabriela Dramba este românca vândută de Nicolae Ceaușescu președintelui Centrafricane, Jean-Bedel Bokassa, un personaj extrem de controversat.

Distribuie pe:

Autor: C.G.

O româncă, cadoul lui Ceaușescu pentru un președinte canibal


In articol:

În anul 1973, președintele Jean-Bedel Bokassa s-a împrietenit cu dictatorul Nicolae Ceaușescu și a efectuat o vizită în România. În acel moment, președintele a mărturisit că s-a îndrăgostit lulea de o frumoasă româncă. El o întâlnise prima oara la Bangui, capitala Republicii Centrafricane, unde a fost trimisă ca traducătoare de limba franceză sa însoțească un ansamblu folcloric.

Securitatea a forțat-o, în aceste condiții, pe româncă, să se mărite cu regele african. Însă, Ceaușescu a primit și el ceva la schimb. Jean-Bedel Bokassa i-a promis lui Ceausescu un procent de 10% din producția de diamante a Africii, în schimbul Gabrielei.

fara descriere

Românca a trăit într-un palat

Președintele a iubit-o pe Gabriela si i-a construit chiar si un palat, inconjurat de un lac plin de crocodili.

„Aveam maimuțe, multe animale exotice la palat. Erau ținute în țarcuri. Soțul meu s-a purtat foarte frumos. N-a ridicat niciodată mâna la mine, nu m-a jignit”, a povestit Gabriela, pentru ceausescunicolae.wordpress.com.

Gabriela neagă că regele african era canibal

Regele african era considerat canibal, se zvonea că își omora inamicii și îi mânca. Gabriela neagă cu vehemență: „Este o minciună că omora bărbați pentru că aș fi avut vreo legătură neprincipiala cu ei. E ca și minciunile care s-au tot vehiculat despre fostul meu soț, cum că acesta era canibal. Felul lui de mâncare preferat era vita cu legume africane. Nu mânca oameni!”.

Citeste si: Fosta iubită a lui Nicu Ceauşescu are inima frântă: „Mergi cu bine, Zburlici!”

Citeste si: Nepotul lui Nicolae Ceauşescu e revoltat că românii suferă pentru incendiile din Australia: “Plângeţi pădurile în flăcări ale altora. Ale noastre ţipă sub drujbe de 25 de ani şi nimeni nu varsă o lacrimă”

Citeste si: Ultimele cuvinte ale Elenei Ceaușescu! Ce a strigat soția președintelui înainte să fie executată

Bokassa a fost căsătorit cu 18 femei și a avut 39 de copii

Gabriela a fost cea de-a 12-a nevastă a lui Bokassa, iar căsătoria lor a durat trei ani. Ea a povestit motivul pentru care căsnicia nu a durat: ”Îmi doream să mor. Atunci i-am spus că vreau să mă întorc în țară la familia mea. De teama unui scandal diplomatic, el a acceptat cu greu să divorțăm. Urma să fie încoronat împărat și nu avea nevoie de scandal”.

Ce face fosta doamnă Bokassa acum

Gabriela locuiește acum la București și se ocupă de afaceri imobiliare.

fara descriere

 

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate