O tânără de 25 de ani a făcut stop cardiac şi a murit. Ambulanţa s-a înzăpezit şi nu a putut ajunge

O tânără de 25 de ani, din judeţul Vaslui, a murit după ce ambulanţa care urma să o preia s-a înzăpezit şi nu a putut ajunge la pacientă, aceasta fiind preluată în stop cardiac de o maşină a Primăriei, având ca antemergător un utilaj de deszăpezire, şi transportată la autosanitară, femeia nemaiputând fi însă salvată.

Distribuie pe:

Autor: I.M.D.

fara descriereSecretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, a declarat că, luni, la ora 15.20, a fost solicitată intervenţia unei ambulanţe în localitatea Deleni, din judeţul Vaslui, pentru o pacientă de 25 de ani, care era inconştientă.

Ambulanţa care a fost trimisă să o preia pe tânără s-a înzăpezit pe DJ 245 T, în localitatea Bulboaca, la circa trei kilometri de Deleni. Imediat în zonă a fost trimisă şi o autospecială cu şenile, luându-se, în acelaşi timp, legătura şi cu autorităţile locale din Deleni pentru a interveni cu propriul utilaj de deszăpezire.

Primarul comunei Deleni, Vasile Zanfir, a declarat că a mers împreună cu medicul din sat la locuinţa tinerei de 25 de ani, care, potrivit acestuia, era deja în stop cardio-respirator.

Vasluianca a fost urcată în maşina Primăriei şi, cu un utilaj de deszăpezire ca antemergător, a ajuns în câteva minute la ambulanţa aflată la aproximativ trei kilometri de locuinţa femeii, în zona localităţii Bulboaca.

"Pacienta a fost preluată în stop cardio-respirator, fiind efectuate în ambulanţă manevrele de resuscitare timp de peste 30 de minute, însă fără niciun rezultat. Oricum, prognosticul era unul rezervat chiar dacă drumul ar fi fost bun şi s-ar fi putut ajunge cu autosanitara până la locuinţa tinerei”, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX medicul Dan Ungureanu, din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Vaslui.

Trupul tinerei de 25 de ani a fost transportat la morga Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui în vederea efectuării necropsiei şi stabilirii cauzei decesului.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate