O tânără franţuzoaică, violată în Marea Britanie, salvată cu ajutorul reţelei Facebook

O tânără franţuzoaică, participantă la un schimb de experienţă în Marea Britanie, a reuşit să scape de violatorul din familia care o găzduia, graţie unei alerte publicate de o prietenă de-a ei pe Facebook, transmisă totodată poliţiei britanice, a anunţat, sâmbătă, Jandarmeria franceză,citată de AFP.

Distribuie pe:

Autor: I.M.D.

fara descriereTânăra, în vârstă de 18 ani, i-a mărturisit, pe Facebook, prietenei sale, rămasă la Perpignan, în sudul Franţei, că era victima unor abuzuri sexuale comise de un bărbat, membru al familiei care o găzduia în Marea Britanie, a explicat Jandarmeria franceză.

"Acea prietenă, în vârstă tot de 18 ani, a venit să ne semnaleze faptele, pe 29 octombrie; jandarmul care a primit reclamaţia m-a contactat, iar noi am informat SCOPOL (Serviciul de cooperare tehnică internaţională al Poliţiei), care a contactat apoi Poliţia engleză", a precizat Eric Emery, maior în Jandarmeria franceză.

Poliţiştii britanici s-au deplasat vineri dimineaţă la reşedinţa acelei familii, în Cheadle, o mică localitate în apropiere de Manchester. Tânăra franţuzoaică aflată în schimb de experienţă nu a dezvăluit nimic poliţiştilor, în timpul acelei vizite, fiind probabil înspăimântată. În aceeaşi seară, ea a fugit însă din casa familiei britanice şi s-a dus la un comisariat de poliţie, unde a dezvăluit că a fost violată de două ori de bărbatul din acea familie, care a fost arestat la scurt timp după aceea.

Tânăra a fost preluată imediat de Consulatul Franţei din Marea Britanie şi s-a întors în ţara ei natală weekendul trecut, a precizat Jandarmeria franceză.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate