O țară din Europa instituie din nou starea de urgență, după ce se declarase liberă de COVID-19

Muntenegru, care pe 2 iunie se proclamase țară eliberată de Covid-19, a reintrodus starea de urgenţă, în urma creșterii accentuate a cazurilor noi de coronavirus. Începând de miercuri, intră în vigoare noile restricții care au ca scop limitarea răspândirii coronavirusului.

O țară din Europa instituie din nou starea de urgență, după ce se declarase ţară liberă de COVID-19
O țară din Europa instituie din nou starea de urgență, după ce se declarase ţară liberă de COVID-19
Autor: Loredana Dobre

In articol:

O țară din Europa instituie din nou starea de urgență, după ce se declarase ţară liberă de COVID-19
O țară din Europa instituie din nou starea de urgență, după ce se declarase ţară liberă de COVID-19

Muntenegru proclamase pe 2 iunie sfârşitul epidemiei de COVID-19 pe teritoriul său, după ce timp de 28 de zile la rând nu a fost înregistrat niciun nou caz de coronavirus. Au urmat încă două săptămâni de asemenea fără niciun caz nou, care însă a apărut pe data de 14 iunie, iar de atunci numărul îmbolnăvirilor a crescut rapid.

Dacă pe data de 2 iunie, țara înregistrase 324 de cazuri de contaminare, numărul acestora a crescut în prezent la 1.920, din care 26 de morţi în această ţară cu circa 600.000 de locuitori.

Decizia instituirii stării de urgență survine în urma exploziei de cazuri de infectări cu noul coronavirus.

Citeste si: O mămică infectată cu COVID-19 și ventilată mecanic a murit la scurtă vreme după ce a născut. Nu a apucat să-și vadă copilul

Citeste si: Încă o localitate din România intră în carantină. Regulile de intrare și ieșire din localitate

Citeste si: Polițiștii italieni s-au apropiat de această prostituată. Ce le-a zis tânăra, în limba română: „Am 25 de ani și…”- bzi.ro

Citeste si: Iohannis are o veste bună și una proastă pentru români. Ce a stabilit

Ce restricții impune starea de urgență în Muntenegru

Începând de miercuri intră astfel în vigoare noi restricţii menite să limiteze răspândirea virusului SARS-CoV-2, printre care se numără purtarea obligatorie a măştii în spaţiile închise şi de asemenea în unele spaţii deschise în cazul adulţilor şi copiilor cu vârste de peste şapte ani, cu excepţia plajelor şi parcurilor naturale.

Vor fi limitate la maxim 40 de persoane reuniunile în spaţii deschise şi la maxim 20 în spaţii închise, cu condiţia menţinerii distanţei de cel puţin doi metri între participanţi.

Rămân în continuare valabile interdicţiile deja adoptate privind funcţionarea cluburilor de noapte, organizarea nunţilor şi a altor evenimente, relatează  Agerpres.

Creșterea alarmantă a numărului de cazuri noi de Covid-19 din Muntenegru a atras atenția unor țări europene. De exemplu, Guvernul Italiei a introdus, joi, Serbia, Muntenegru şi Kosovo pe lista ţărilor care prezintă riscuri majore în epidemia de coronavirus și au impus interdicţii de călătorie celor care vin din aceste zone.

 

 

 

 

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Denise Rifai, anunț în direct: Vreau să mă mărit și să devin mămică. Celebra prezentatoare TV își dorește cu ardoare un băiețel

Încă o localitate din România intră în carantină. Regulile de intrare și ieșire din localitate

Cât mai câștigă un jandarm. Salariul este uriaș!

Dana Budeanu, previziuni despre următorul val de Coronavirus

Lovitură cruntă pentru cei cu centrale de apartament! Vor fi intezise? Nu mai au nicio şansă

IMAGINI INTERZISE! Andreea Esca și fiica ei Alexia au pozat GOALE! Fotografiile sunt pe tot internetul: "Valeleuu valeleuu"

Explozie uriașă la 6:30 A.M. Primul bilanț: 11 morți

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies