Oana Cuzino iti arata beneficiile legumei anghinare! Uite de ce e bine sa o mananci regulat

Se pare ca anghinarea a inceput sa fie din ce in ce mai ceruta de romani si asta datorita beneficiilor nenumarate pe care le are asupra organismului.

Distribuie pe:

Autor: I.M.D.

"Anghinarea este o legumă tot mai prezentă pe tarabele româneşti. Deşi nu este o legumă cu tradiţie în bucătăria noastră, încearcă să o consume cât mai des, pentru că are numeroase beneficii.

Ea este compusă, în principal, din hidraţi de carbon, apă şi proteine. Este bogată în fibră şi conţine cantităţi mari de acid folic, vitaminele A, B, C şi E, minerale precum fosforul, fierul, potasiul şi magneziul.

Beneficii

Consumul de anghinare previne probleme ale ficatului şi ale aparatului digestive. În plus:

Este o legumă puţin caloric
Are un aport mare de energie
Ajută la hidratare
Este un bun diuretic
Este bogată în antioxidanţi
Are un conţinut bogat de fibre şi îmbunătăţeşte digestia
Combate anemia, datorită conţinutului ridicat de fier
Controlează aciditatea
Detofixică ficatul
Scade colesterolul
Combate constipaţia

Infuzia de anghinare

Este de mare ajutor pentru digestie şi pentru dezintoxicarea organismului. Ideal este să o consumaţi după masă, mai ales dacă aţi consumat alimente grele. Este un excellent diuretic şi se recomandă pentru persoanele care suferă de colon iritabil. În plus, reglează nivelul de zahăr din sânge", a scris prezentatoarea tv pe blogul ei.

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
P
Setari de confidentialitate