Oana Cuzino iti spune cum sa scapi de matreata! "Nu este o boala"

Oana Cuzino ofera cateva sfaturi celor care se lupta cu matreata. Vedeta de televiziune recomanda morcovii, catina, citricele si cerealele integrale.

Distribuie pe:

Autor:

fara descriereIn plus, ea trage un semnal de alarma: sa nu credeti ca daca va spalati foarte des pe cap o sa scapati de matreata!

"Matreata nu este o boala! Aceasta este produsa de doua microorganisme care se gasesc in mod normal pe pielea oricui. Insa, in anotimpurile reci, prolifereaza in special la persoanele atopice.

40% din populatia planetei intra in categoria atopici. Este vorba de un defect genetic . Grasimile din interiorul pielii nu formeaza o bariera perfecta, ci prezinta…’’fracturi’’.

Aceasta conditie predispune la infectii mai dese, dar si la alergii.
Si nu in ultimul rind la o neplacere estetica: matreata.

Se constata mai des iarna in cazul atopicilor. Care e motivul?
La persoanele cu aceste microorganisme in cantitate mai mare, organismul le percepe drept straine si incearca, prin descoamare, sa le inlature. Matreata e alcatuita din acele resturi de celule de pe piele impreuna cu microorganismele care se gasesc in mod normal pe suprafata scalpului.

De ce in sezonul rece? Pentru ca frigul inseamna o perioada de stres pentru orice organism. Si cum pielea, sistemul nervos si aparatul digestiv au aceeasi provenienta embrionara, orice fel de stres se vede, in diferite moduri, pe piele.

Solutiile? In primul rind alimentatia bogata in legume de sezon. Nu ratati
morcovii, catina, citricele, dar si cerealele integrale. O alta recomandare este sa folositi decocturi antimicrobiene cind va spalati parul, din ceai de urzica, de cimbru sau de salvie. Si atentie!

Exagerand cu igiena, favorizati matreata. Aceasta este un factor de iritatie al pielii. Iar scalpul se apara producind mai multa… matreata.

fara descriereDermatologii recomanda spalatul parului o data la trei zile, iar produsele folosite sa fie doar dermato-cosmetice cu recomandare de la medic.

In perioada rece e recomandat sa va vopsiti mai rar parul, un alt factor care dezechilibreaza echilibrul scalpului", a scris Oana Cuzino pe site-ul ei.

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate