Oana Cuzino, precizări despre terenul din Parcul Verdi: ”Nu mă aflu într-o luptă cu Primarul Municipiului București!”

Oana Cuzino vine cu precizări în legătură cu un articol publicat de WOWbiz.ro în care se se arată că ea și fostul ei soț solicită despăgubiri pentru contravaloarea lipsei de folosință asupra unui teren din Capitală.

Autor: Radu Constantin

Oana Cuzino, fostă vedetă PRO TV și cunoscut influencer în mediul online, a ținut să facă o serie de precizări după ce WOWbiz.ro a dezvăluit că ea și fostul soț au acționat în instanță Muncipalitatea București prin Primarul General solicitând despăgubiri pentru lipsa de folosință a unui teren situat în zona Parcului Verdi din Capitală.

Oana Cuzino a ținut să sublinieze că nu se află într-o ” luptă” cu Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan, ci a apelat la justiție pentru ” a se recunoaște că

nu m-am putut bucura de toate atributele dreptului de proprietate asupra unui teren pe care l-am dobândit în mod legal”, arată Oana Cuzino într-un drept la replică primit pe adresa redacției.

”În acest sens, vă precizez faptul că subsemnata nu mă aflu într-o ”luptă ” cu primarul municipiului București, ci am solicitat concursul justiției pentru a se recunoaște faptul că nu m-am putut bucura de toate atributele dreptului de proprietate asupra unui teren pe care l-am dobândit în mod legal și de a cărui folosință am fost lipsită în mod nelegal și abuziv până în prezent.

Demersurile subsemnatei vizează sancționarea pasivității Municipiului București, ce a cauzat și continuă să ne cauzeze un prejudiciu reprezentat de contravaloarea lipsei de folosință a imobilului.

Toate demersurile întreprinse de subsemnată au avut un singur scop legitim, acela de respectare a dreptului meu de proprietate privată de către Municipiul București, fiind tendențioasă asocierea între acest scop perfect legitim și consecințele perfect logice ale încălcării sale- acelea de a beneficia de o despăgubire justă, calculată în raport de valoarea terenului și

de durata de timp pentru care am fost lipsită de folosința normală a terenului”, susține Oana Cuzino.

Oana Cuzino
Procesul pe care Oana Cuzino îl are cu Municipiul București prin Primar General

Oana Cuzino consideră că Municipiul București avea obligația de modifica regimul urbanistic, în sensul emilinării imobilului din zona urbanistică ”V1A Spații verzi”, întrucât terenul respectiveste intrat în circuitul civil, el fiind înscris în cartea funciată în categoria ”curți contrucții”.

”Totodată, vă precizez că ulterior restituirii terenului către persoana de la care subsemnata l-am cumpărat, acesta a intrat în circuitul civil ca teren proprietate privată, liber de sarcini, fiind înscris în cartea funciară în categoria curți-construcții. Prin urmare, întrucât terenul este proprietatea privată a mea și fostului meu soț, Municipiul București avea obligația de a modifica regimul urbanistic instituit prin H.C.G.M.B. nr. 269/2000 în sensul eliminării imobilului din zona urbanistică V1a – Spații verzi”, mai spune Oana Cuzino.

Citeste si: Cornel Palade a recunoscut motivul rupturii de Romică Țociu. „Ne-am certat de la..."- bzi.ro

Citeste si: Oana Cuzino a dat în judecata Primăria Municipiului București! Fosta vedetă PRO TV deține o bucățică din Parcul Verdi, însă nu se poate folosi de proprietate EXCLUSIV

Nu în ultimul rând, Oana Cuzino arată că autoritățile locale au aprobat achiziționarea a peste 46.000 mp situate în Parcul Verdi de la actualii proprietari, considerându-se discriminată în raport cu tratamentul aplicat proprietarilor terenurilor învecinate.

”Astfel, prin H.C.G.M.B. nr. 573/06.09.2018, Consiliul General al Municipiului București a aprobat achiziționarea a 7 (șapte) terenuri în suprafață totală de 46.088 m.p., aflate în Parcul Verdi, iar în data de 12.10.2018, Primăria Generală a Municipiului București a încheiat cele 7 (șapte) contracte de vânzare-cumpărare cu proprietarii terenurilor învecinate.

De asemenea, se impunea să menționați faptul că deși Prefectul municipiului București a contestat în justiție procedura derulată de Municipiul București pentru cumpărarea terenurilor învecinate, autoritățile locale au susținut legalitatea acesteia, iar acțiunea Prefectului a fost respinsă în primă instanță.

Prin urmare, o informare corectă și completă a opiniei publice ar fi presupus publicarea unei informații esențiale și anume aceea că subsemnata și fostul meu soț suntem discriminați în raport de tratamentul aplicat proprietarilor terenurilor învecinate, Municipiul București decizând să cumpere proprietățile învecinate cu terenul nostru și care au exact același regim urbanistic”, a mai transimis Oana Cuzino într-un drept la replică.

Citeste si: Oana Cuzino și fostul ei soț au dat-o în judecată pe Gabriela Firea, primarul Capitalei EXCLUSIV

WOWbiz.ro a scris că Oana Cuzino a solicitat despăgubiri de 2,2 milioane euro pentru lipsa de folosință a unui teren pe care aceasta îl deține împreună cu omul de afaceri Yoav Shtern, fostul soț al vedetei în zona Parcului Verdi. Cei doi au chemat în instanță ”Municipiul București prin Primar General” (conform platformei portal.just.ro) iar pe fond, judecătorii au respins cererea celor doi proprietari în prima instanță, aceștia făcând apel. Procesul a început pe vremea când Primar General al Capitalei era Gabriela Firea și continuă acum, în timpul mandatului lui Nicușor Dan.

De asemenea, WOWbiz.ro a arătat că ”Primăria a demarat procedura de achiziționare a 7 proprietăți învecinate, însă nu și pentru terenul lor” precum și faptul că terenul achiziționat de Oana Cuzino și fostul ei soț în 2006 a fost încadrat de Primărie în zona ”V1A- Parcuri, grădini, scuaruri”, lucru care a dus la imposibilitatea proprietarilor de a se putea folosi de respectiva parcelă. ”Măsura a fost votată în 2000 de Consiliul General al Municipiului București și a fost menținută după restituirea în natură a terenului, ceea ce îi aduce pe Oana și pe fostul ei soț în situația de a nu se putea folosi de respectivul teren”, a mai scris WOWbiz.ro.

Oana Cuzino este o personalitate media binecunoscută în România. În vârstă de 50 de ani, Oana Cuzino este medic primar geriatru și doctor în științe medicale. Ea și-a început cariera ca jurnalist la ziarele Gardianul și Național, acolo unde semna rubrica medicală, după care a ajuns la PRO TV, pentru care a realizat timp de 18 ani rubrica ”Ce se întâmplă, doctore?”. De asemenea, ea are trei romane publicate. În prezent, Oana Cuzino și-a concentrat activitatea în mediul online, acolo unde are peste 1,4 milioane de urmăritori doar pe platformele Instagram și Facebook.

 

 

 

 

 

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Oana Cuzino a spus „Adio” emisiunii tv pe care a moderat-o timp de 18 ani! Care este motivul plecării de pe micile ecrane a îndrăgitului medic: “și-a atins și… limitele”

Fostul sot al Oanei Cuzino a fost implicat intr-un accident rutier! Yoav Stern este de nerecunoscut dupa ce a slabit 50 de kilograme | VIDEO EXCLUSIV

Decizie finală în procesul Oanei Cuzino și al fostului soț, milionarul Yoav Shtern. Ce hotărâre a luat instanța?

Horoscop decembrie 2021 pentru toate zodiile: bani, dragoste si sanatate

Anunț bombă despre certificatul verde. Cum va fi introdus? Surpriză mare pentru români

SMILEY se desparte de Gina Pistol! A aflat ce a făcut aceasta ca să devină prezentatoare la Antena 1! ESTE SCANDAL IMENS!

Alertă: Pfizer și Moderna au făcut anunțul anului. „E singura strategie disponibilă…”

Ilie Năstase a recunoscut: S-a infectat cu COVID-19! Cum se simte acum fostul lider mondial

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies