Olimpicii din clasa a VIII-a incep evaluarea nationala! Care sunt modificarile la metoda de calcul pentru admiterea la liceu anul acesta

Elevii de clasa a VIII-a, care fac parte din loturile olimpice pentru concursurile internaţionale, vor susţine marţi, 13 iunie, proba scrisă la limba română, la evaluarea naţională, sesiunea specială. Rezultatele finale vor fi afişate la 16 iunie.

Autor: A. B.
Potrivit calendarului publicat de Ministerul Educaţiei, la 14 iunie şcolarii vor avea examenul la matematică, urmând ca joi, 15 iunie, elevii care fac parte din grupuri minoritare să susţină proba scrisă la limba maternă. Tot pe 15 iunie, se vor afişa rezultatele, iar între orele 18.00-20.00, elevii nemulţumiţi de rezultate pot depune contestaţii. Rezultatele finale vor fi făcute publice pe data de 16 iunie.

 

Elevii care au absolvit clasa a VIII-a şi care nu participă la concursuri naţionale vor susţine pe 19 iunie proba scrisă la limba română. Miercuri, 21 iunie, şcolarii vor susţine proba scrisă la matematică, iar cei care aparţin minorităţilor vor avea pe 22 iunie proba la limba maternă.
 
În 26 iunie, până la ora 16.00, vor fi afişate rezultatele, urmând ca după soluţionarea contestaţiilor, pe 30 iunie, elevii să primească rezultatele fiinale.
 
Ministerul Educaţiei a anunţat modificări la metoda de calcul pentru admiterea la liceu. De anul acesta, ponderea mediilor din clasele gimnaziale scade la 20%, faţă de 25% cât a fost până acum, restul de 80% fiind reprezentat de media de la evaluarea naţională.
 
În ceea ce priveşte rezultalele la evaluare naţională de anul trecut, pe discipline, reprezentanţii ministerului Educaţiei au transmis "că procentul notelor
peste 5 a fost de 60,54% (prezenţă- 90,71%) la proba de Limba şi literatura română, respectiv 32,60% (prezenţă- 90,20%) la matematică. La proba de Limba şi literatura maternă, din 10.170 de elevi prezenţi, circa 76% au reuşit să obţină note peste 5".
 
Potrivit rezultatelor transmise, cele mai multe note peste 5 s-au înregistrat în Capitală- 60,57% (rată prezenţă- 90,10%), urmată de Brăila- 58,50% (rată prezenţă- 76,61%) şi Cluj- 55,33% (rată prezenţă- 91,37%).
Cele mai mici note s-au înregistrat în judeţele Vaslui- 31,22%, Tulcea- 32,67%, şi Călăraşi- 33,47%. În aceste judeţe prezenţa a fost, în medie, de aproximativ 90%. La nivel naţional, 73.342 de elevi (44,05%) au obţinut medii peste 5 la simularea probelor din cadrul Evaluării Naţionale.
Distribuie pe:
Abonează-te pe

Citește și:

Primele fotografii cu Boureanu dupa ce si-a petrecut noaptea in arest! Cum arata fostul politician

Secretul tenului frumos al lui Carmen Tanase! Actrita are 56 de ani

"Era atat de slaba incat avea un tub in nas prin care era hranita". Imagine emotionanta cu o fetita care a invins cancerul in faza aproape terminala

Horoscop Zilnic Duminică 24 Octombrie 2021: Vărsătorii sunt hotărâţi să spună lucrurilor pe nume, Peștii vor rezolva anumite probleme din trecut

Frații Dedeman au dat marea lovitură! Anunț de ultimă oră despre super compania românească

SMILEY se desparte de Gina Pistol! A aflat ce a făcut aceasta ca să devină prezentatoare la Antena 1! ESTE SCANDAL IMENS!

După Coronavirus ne mai lovește ceva neașteptat. Ajunge și în România. Scenariul periculos venit direct de la UE

Dănuț Lupu și strigătul său de disperare: „Am trecut pe la poarta Iadului. Am stat 16 zile la ATI. Vaccinați-vă!”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies