Omorât de coronavirus în spatele gratiilor. Mai avea puțin până la eliberare

Coronavirusul a patruns și în închisori. Un deținut, care trebuia să iasă în câteva săptămâni, a murit din cauza virusului COVID-19.

Distribuie pe:

Autor: D.A.

Omorât de coronavirus în spatele gratiilor. Urma să fie eliberat


In articol:

Ucis de coronavirus în spatele gratiilor, povestea lui William Garrison este de-a dreptul șocantă. După ce a petrecut 44 de ani după gratii, deținutul din Michigan privea cu speranță cele câteva săptămâni care îl despărțeau de libertate. Numai că William Garrison a murit din cauza coronavirusului. 

William Garrison, 60 de ani, a murit săptămâna trecută. Bărbatul avea 16 ani atunci când a intrat în penitenciar, după ce a împușcat o persoană în timpul unui jaf armat în 1976.

Citeste si: 28 de români stabiliți în Italia s-au închis într-o biserică în ziua de Paște. Au fost prinși de polițiști

Citeste si: Noul bilanț din România. S-au înregistrat încă 190 de cazuri de îmbolnăvire

Citeste si: Robert Negoiță a încălcat din nou restricțiile de circulație. Unde a fost surprins edilul: „Ne mințiți pe fata în zi sfântă?! Rușine!”

Autoritățile au încercat să îl elibereze condiționat la începutul acestui an, însă el a refuzat să părăsească închisoarea, motivând că preferă să aștepte până la executarea integrală a pedepsei, în septembrie, decât să se afle sub supraveghere după ce va fi pus în libertate.

A doua oară a acceptat să fie eliberat, dar a fost prea târziu

După izbucnirea pandemiei de coronavirus, autoritățile i-au propus din nou bărbatului să îl elibereze condiționat, din cauza riscului de îmbolnăvire, având în vedere și vârsta acestuia, notează nypost.com. De această dată, deținutul a acceptat să fie pus în libertate. Departamentul pentru penitenciare a cerut Parchetului să renunțe la perioada de așteptare obligatorie de 28 de zile, însă Garrison a murit cinci zile mai târziu, în 13 aprilie, înainte de a răspunde Parchetul.

"Am făcut tot ce am putut pentru a-l elibera. Nu a avut niciun fel de simptome, iar personalul nostru de asistență medicală care merge din celulă la celulă verificând dacă deținuții sunt în regulă a spus că el era bine", a afirmat purtătorul de cuvânt al Departamentului pentru Penitenciare.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate