OMS avertizează. Este mai rău decât credeam. COVID-19, de zece ori mai letal...

Organizația Mondială a Sănătății avertizează că noul coronavirus apărut în China este de zece ori mai letal decât gripa H1N1.

Distribuie pe:

Autor: O.N.

OMS avertizează. Este mai rău decât credeam. COVID-19, de zece ori mai letal...
glob

COVID-19, de zece ori mai letal decât gripa H1N1

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunțat că noul tip de coronavirus este de zece ori mai letal decât gripa H1N1. Totodată, reprezentanții Organizației susțin că un vaccin este necesar pentru a întrerupe în totalitate răspândirea coronavirusului în lume.  


In articol:

„Datele adunate de la mai multe ţări ne oferă o imagine mai clară a acestui virus, a comportamentului lui, a manierei în care poate fi oprit. Ştim că virusul Covid-19 se răspândeşte rapid şi ştim că este letal: de zece ori mai mult decât virusul responsabil de pandemia de gripă din 2009”, a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al OMS, în cursul unei conferinţe de presă virtuale de la Geneva.

"Era globalizării înseamnă că riscul reintroducerii şi recrudescenţei COVID-19 va persista. În cele din urmă, dezvoltarea şi distribuirea unui vaccin sigur şi eficient vor fi necesare pentru a opri complet transmiterea" coronavirusului”, a spus șeful OMS.

Citeste si: Ce va zice Andreea Esca acum? Au apărut nişte poze cu Alexia Eram... De la 20 de ani? Foto - evz.ro

OMS avertizează. Este mai rău decât credeam. COVID-19, de zece ori mai letal...
gripa porcină

Citeste si: Blocați pe drum spre Germania! Mii de români care n-au putut să ia avionul așteaptă zeci de ore să iasă din țară prin vamă

Citeste si: Breaking news. Coronavirus face încă 13 victime în România. Bilanțul a ajuns la 331

Citeste si: O bătrână de 93 de ani, aflată în izolare, a devenit virală! „Am nevoie de mai multă bere!”

Între 2009 şi 2010, grupa de tip A (H1N1) a cauzat moartea a 18.500 de persoane, potrivit OMS. Gripa tip A(H1N1) numită și gripa porcină, gripa mexicană, sau gripa nord-americană a izbucnit în Mexic în luna aprilie 2009 și a evoluat ca o pandemie, răspândindu-se în întreaga lume. Pandemia de gripă din 2009 a fost a doua pandemie H1N1 pe care a trăit-o lumea – prima fiind gripa spaniolă din 1918, încă cea mai mortală pandemie din istorie. Pandemia din 2009 a fost cauzată de o nouă tulpină de H1N1 care a avut originea în Mexic în primăvara anului 2009, înainte de a se răspândi în restul lumii. 

Galerie foto  Urmatorul articol
Citește și:

Coronavirus. Amendă usturătoare pentru Spitalul Municipal din Timişoara pentru nerespectarea măsurilor impuse

Alertă radioactivă. România, în pericol? Fumul toxic de la Cernobîl se extinde

Dezvăluiri incendiare despre fiica lui Mihai Gâdea! Detalii neștiute până acum despre Karina Maisha

Un mare actor din România, în pericol din cauza COVID-19. Mărturii sfâșietoare: „Suntem puși pe lista de exterminare”

Victima unei crime a fost identificată după mai bine de 35 de ani! Un membru din familie i-a recunoscut un obiect pe care îl purta

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies