OMS avertizează. Este mai rău decât credeam. COVID-19, de zece ori mai letal...

Organizația Mondială a Sănătății avertizează că noul coronavirus apărut în China este de zece ori mai letal decât gripa H1N1.

Distribuie pe:

Autor: O.N.

OMS avertizează. Este mai rău decât credeam. COVID-19, de zece ori mai letal...

COVID-19, de zece ori mai letal decât gripa H1N1

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunțat că noul tip de coronavirus este de zece ori mai letal decât gripa H1N1. Totodată, reprezentanții Organizației susțin că un vaccin este necesar pentru a întrerupe în totalitate răspândirea coronavirusului în lume.  


In articol:

„Datele adunate de la mai multe ţări ne oferă o imagine mai clară a acestui virus, a comportamentului lui, a manierei în care poate fi oprit. Ştim că virusul Covid-19 se răspândeşte rapid şi ştim că este letal: de zece ori mai mult decât virusul responsabil de pandemia de gripă din 2009”, a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al OMS, în cursul unei conferinţe de presă virtuale de la Geneva.

"Era globalizării înseamnă că riscul reintroducerii şi recrudescenţei COVID-19 va persista. În cele din urmă, dezvoltarea şi distribuirea unui vaccin sigur şi eficient vor fi necesare pentru a opri complet transmiterea" coronavirusului”, a spus șeful OMS.

OMS avertizează. Este mai rău decât credeam. COVID-19, de zece ori mai letal...

Citeste si: Blocați pe drum spre Germania! Mii de români care n-au putut să ia avionul așteaptă zeci de ore să iasă din țară prin vamă

Citeste si: Breaking news. Coronavirus face încă 13 victime în România. Bilanțul a ajuns la 331

Citeste si: O bătrână de 93 de ani, aflată în izolare, a devenit virală! „Am nevoie de mai multă bere!”

Între 2009 şi 2010, grupa de tip A (H1N1) a cauzat moartea a 18.500 de persoane, potrivit OMS. Gripa tip A(H1N1) numită și gripa porcină, gripa mexicană, sau gripa nord-americană a izbucnit în Mexic în luna aprilie 2009 și a evoluat ca o pandemie, răspândindu-se în întreaga lume. Pandemia de gripă din 2009 a fost a doua pandemie H1N1 pe care a trăit-o lumea – prima fiind gripa spaniolă din 1918, încă cea mai mortală pandemie din istorie. Pandemia din 2009 a fost cauzată de o nouă tulpină de H1N1 care a avut originea în Mexic în primăvara anului 2009, înainte de a se răspândi în restul lumii. 

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate