OMS: Veste groaznică despre coronavirus! Totul s-a schimbat, virusul devine de neocolit

Organizația Mondială a Sănătății a făcut un anunț care dă fiori întregii omeniri cu privire la răspândirea coronavirusului sugerând, printre altele, că suntem departe de încheierea pandemiei și că, de fapt, situația este mult mai gravă decât se credea.

Distribuie pe:

Autor: Calin Perian


In articol:

Mai exact, conform unor oameni de știință consultați de OMS, coronavirusul se poate răspândi și prin aer, lucru care complică nespus de mult metodele de prevenire a infectării.

Citeste si: Medic de familie, răpus de COVID-19, după ce a refuzat inițial internarea în spital

Citeste si: Care sunt în realitate căile de transmitere a COVID-19. OMS: „Apar dovezi privind răspândirea noului coronavirus”

Citeste si: Doliu şi pierdere grea în PSD! A fost răpus de Covid-19 la doar 56 de ani - evz.ro

Citeste si: Nelu Tătaru, despre izolarea Bucureștiului: „Noi analizăm fiecare localitate”

“Am discutat despre posibilitatea răspândirii pe calea aerului şi prin aerosoli drept una dintre căile de transmitere a COVID-19”, a declarat la o conferinţă de presă, citat de Reuters, Maria Van Kerkhove, expert tehnic din cadrul OMS pe durata pandemiei de COVID-19. Iar această descoperire cu privire la coronavirus vine după ce, anterior, OMS susținea că virusul SARS - COV 2 se transmite prin mici picături de secreţii expulzate din nasul şi gura unei persoane infectate şi care ajung apoi foarte repede pe sol.

Mai exact, într-o scrisoare deschisă adresată OMS, publicată zilele trecute în revista Clinical Infectious Diseases, 239 de oameni de ştiinţă din 32 de ţări au subliniat existenţa unor dovezi care ar arăta că acele particule virale ce plutesc prin aer pot să le infecteze pe persoanele care le inhalează. Mai mult, pentru că respectivele particule pot să plutească mai mult timp prin aer, oamenii de ştiinţă au cerut OMS să îşi actualizeze ghidul de recomandări.

“Posibilitatea transmiterii prin aer (a noului coronavirus, n.r.) în spaţiile publice - în special în condiţii foarte specifice, precum spaţiile aglomerate, închise, slab ventilate, care au fost deja descrise - nu poate fi exclusă. Totuşi, dovezile trebuie centralizate şi interpretate, iar noi vom continua să sprijinim acest demers”, a precizat Benedetta Allegranzi, expert tehnic al OMS.

 

OMS va publica un nou ghid de recomandări cu privire la coronavirus

Maria Kerkhove a anunţat că OMS va publica un comunicat ştiinţific care va prezenta toate modurile cunoscute de transmitere a SARS-CoV-2 în zilele următoare. “Este nevoie de un pachet complet de intervenţii pentru a putea să stopăm transmiterea virusului. Acest pachet include, nu doar distanţarea fizică, ci şi folosirea măştii sanitare atunci când aceasta este potrivită pentru anumite spaţii, în special acolo unde distanţarea fizică nu poate fi respectată şi în special pentru angajaţii din domeniul medical”, a spus specialista.

Galerie foto 
Citește și:

Spania, din nou sub carantină: amenințată de COVID-19, o regiune din Madrid va fi „închisă” din nou

Cifre ALARMANTE. Numărul cazurilor noi de coronavirus rămâne ridicat. Sute de pacienți se află în stare gravă la Terapie Intensivă

Opera de artă semnată Bansky, estimată la 5 milioane de lire sterline: artistul a făcut o reinterpretare a unui faimos tablou de Monet, adaptată societății de azi

Avertismentul dur al unui virusolog: „Iarna nu va fi uşoară. Nu scăpăm repede de măști”

Brandul de lux Off White c/o Virgil Abloh a furat, fără să menționeze de unde, designul „Coloanei Infinitului” de Brâncuși. Oamenii au sesizat imediat!

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies