Stiri

Opt frați din Vaslui, dați în plasament de autorități! Copiii trăiau într-o singură cameră, în condiții greu de imaginat!

DGPC a decis ca opt frați dintr-o familie din Vaslui să fie dați în plasament. Copiii trăiau în condiții inimaginabile.

Distribuie pe:

Autor: M.B.

Opt frați din județul Vaslui, comuna Slobozia, au fost luați de autritați de lângă părinții lor și dați în plasament. Copiii, cu vârste curpinse între două luni și 15 ani, trăiau în condiții greu de imaginat. Locuiau împreună cu părinții într-o singură cameră și au fost găsiți murdari, flămânzi și fără haine. Mai mult decât atât, mama și tatăl aveau un comportament violent cu ei.

„I-am găsit pe copii într-o mizerie de nedescris. Umblând prin frig, fără haine și fără încălțăminte, nemâncați, plini de păduchi și pișcați de purici, cu infecții netratate. Nu aveau nimic de mâncare, iar ca să amorțească gerul din încăpere, părinții dădeau foc hainelor murdare și rupte”, au declarat reprezentații Direcției Generale pentru Protecția Copilului, pentru Libertatea.

După mai multe vizite făcute la domiciliul familiei, autoritățile au decis că cei opt frați trebuiau luați de lângă părinții care nu își permiteau să aibă grijă de ei, nu le ofereau condiții de trai decente și nici nu se purtau cu ei așa cu ar fi trebuit să o facă.

Citeste si: Ana Morodan, primele declarații despre căsătorie și copii! Nu o să-ți vină să crezi ce a spus „contesa digitală”

Citeste si: Scandal între Simona și Simina la "Puterea Dragostei": "E o prefăcută. Zice că nu jignește, dar a spus de o fată că e proastă"

Declarația halucinantă a părinților

Mama și tatăl celor opt copii din Vaslui se apără spunând că nimic din ceea ce au spus reprezentații Direcției Generale pentru Protecția Copilului nu este adevărat. Părinții au spus că le cumpărau celor mici mâncare de la magazin și că îi îmbrăcau cu haine primite de la rude, ce-i drept, dar că nu stăteau dezbrăcați. „N-a murit nici un copil. De ce ni i-au luat? Noi pentru ce mai trăim? O să ne spânzurăm amândoi”, au mai spus aceștia, conform sursei mai sus citate.

sursa foto: Libertatea