ORA DE IARNA 2018. Cand trecem la ora de iarna in acest an

ORA DE IARNA 2018. Comisia Europeana a lansat recent o consultare privind ora de iarna si cea de vara in Uniunea Europeana. Schimbarea orei, instaurata de 40 de ani, este tot mai des criticata.

Distribuie pe:

Autor: A. I.

Cu toate acestea, momentan se pastreaza ora de vara si ora de iarna. Si in 2018 ora de iarna se va schimba la fel ca in fiecare an, in ultima sambata din luna octombrie. Ora de iarna 2018 se va schimba in noaptea de 27 spre 28 octombrie.

Schimbarea orei a fost introdusa in urma cu 40 de ani. Comisia Europeana primeste dese note din partea cetatenilor europeni, in care acestia sunt nemultumiti de schimbarea orei. "Comisia primeste frecvent observatii ale cetatenilor cu privire la ora de vara", transmitea CE. Cetatenii europeni reclama dificultatile pe care le au in adaptarea somnului.

Finlanda a cerut renuntarea totala la ora de vara si ora de iarna, in timp ce Lituania a cerut o revizuire a sistemului actual.

ORA DE IARNA 2018. Un studiu publicat de Agentia mediului inconjurator si al controlului energiei (Ademe) in 2010 a aratat ca ora de vara aducea in 2009 o economie globală de 440 GWh de electricitate.

RTBFInfo a efectuat un studiu in octombrie 2017 pe tema renuntarii la schimbarea orei. Studiul a fost realizat pe un esantion de 2.982 de persoane, iar 80% dintre acestea si-au exprimat optiunea pentru renuntarea la schimbarea semestriala a orei.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate