Ora de iarnă 2020. Când trebuie să reglăm ceasurile

Iată când trebuie să reglăm cesurile după ora de iarnă. În curând, românii urmează să-și dea ceasurile cu o oră înapoi.

Distribuie pe:

Autor: Ioana Nicoleta

Ceas, imagine cu scop ilustrativ

Românii au parte de vești bune! Se apropie momentul când vom da ceasurile cu o oră înapoi, revenind la ora de iarnă! Astfel, ora 04.00 va deveni ora 03.00, câștigând o oră în plus de somn!


In articol:

În acest an, trecerea la ora de iarnă va avea loc în noaptea de 24 spre 25 octombrie! Schimbarea se face, an de an, in ultimul weekend din luna octombrie.

Se pare că există șanse ca anul 2020 să fie ultimul an în care se mai produce schimbarea de fus orar, pentru că încă de anul trecut, Comisia Europeană lua în calcul scoaterea completă a schimbării de ore. Din cauza pandemiei de COVID-19, Comisia a întrerupt, momentan, demersurile.

Citeste si: Breaking News. Rata de infectare cu coronavirus și numărul bolnavilor de COVID-19 - evz.ro

Citeste si: Bill Gates a anunţat data când se va termina pandemia de COVID-19. “Oamenii ar trebui să înțeleagă…” - bzi.ro

Schimbarea orei de iarnă aduce astfel o noapte mai lungă și o zi, evident, mai scurtă. Mai multe țări au început deja să renunțe pe cont propriu la schimbările de fus orar. Rusia, de exemplu, a anunțat că nu mai trece de la ora de vară la cea de iarnă deorece oamenii erau bulversați și aveau un randament mult mai mic la locul de muncă, conform Capital.ro.

Posibile efecte negative ale schimbării de oră

Anumiți specialiști au susținut faptul că schimbarea orei are efecte negative asupra oamenilor: unii pot dezvolta sătri anxioase, insomnii, dureri de cap sau oboseală. Copiii și bătrânii sunt cei mai afectați, deoarece se adaptează mai greu la noile schimbări. 

În vederea acestor aspecte, Ministerul Sănătății a înaintat un comunicat prin care cerea renunțarea la acest obicei de a schimba ora de vară la cea de iarnă, și invers.

Schimbarea poate crește riscul de infarct și suicid

Studiile arată că anumite schimbări pot fi fatale pentru unii oameni. „Riscurile mai mari există la persoanele cu boli cronice. Acestea sunt și la depresivi, dar şi la persoanele în vârstă care sunt şi singure. Toate aceste categorii suportă mai greu trecerea la ora de iarnă pentru că preferă să rămână în situaţii cunoscute. Aici îndeplinirea sarcinilor zilnice devine un automatism. Această schimbare de oră vine aproape simultan cu frigul, lumina difuză sau culorile terne. Întâmpinaţi de toţi aceşti stimuli indivizii devin trişti, lipsiţi de vitalitate sau irascibili. În plus, se confruntă cu insomnie, cefalee sau vertij, dar şi cu modificarea apetitului. Nu în ultimul rând, persoanele respective dau dovadă de o capacitate mai mică de concentrare”, spune Keren Rosner, un psiholog renumit.

Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Oana Zăvoranu o aseamănă pe Anda Adam cu Nicolae Guță

L-a dat AFARĂ într-un mod inexplicabil! Este bomba momentului pe piața media: Azi am primit înștiințarea oficială

Vești bune pentru pensionari: Ce se întâmplă cu toate pensiile sub 2000 de lei? Violeta Alexandru a făcut anunțul. Este fără precedent

Bucureștenii riscă să rămână fără căldură la iarnă. Anunțul făcut de premierul Ludovic Orban:„ELCEN nu poate să mai furnizeze”

Când va avea loc prima vacanță a elevilor din anul școlar 2020 - 2021

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies