Ora de vară 2022. Cum afectează schimbarea orei mersul trenurilor în România

Ora de vară 2022. Trecerea la ora de vară se va face în noaptea de 26 spre 27 martie 2022. Iată cum va afecta schimbarea orei mersul trenurilor în România!

Autor: Georgiana Anton

In articol:

România va trece la ora de vară în noaptea de 26 spre 27 martie 2022, ultimul weekend al acestei luni.

Ceasurile se vor da înainte cu o oră, astfel că ora 03:00 va deveni ora 04:00, iar ziua de duminică va fi cea mai scurtă zi din an.

Cum afectează trecerea la ora de vară mersul trenurilor

În noaptea de 26 spre 27 martie 2022, se va face trecerea la ora de vară,  astfel că ziua de duminică va avea, teoretic, 23 de ore.

Ora de vară 2022. Cum afectează schimbarea orei mersul trenurilor în România

Ora de vară 2022. Cum afectează schimbarea orei mersul trenurilor în România

[Sursa foto: Freepik]

CFR Călători a anunţat că trecerea la ora de vară nu modifică mersul trenurilor în vigoare, iar circulaţia se va desfăşura conform orarului prevăzut în mersul trenurilor.

Trenurile vor circula după ora de iarnă până în noaptea de 26-27 martie, la ora 3:00, care va deveni ora 4.00. După ora 4.00, trenurile vor pleca la orele din mersul de tren în vigoare, respectând ora oficială de vară.

Citeste si: De ce s-au despărțit Cristina Belciu de Cristian Boureanu: „E ceva ce nicio femeie nu ar trebui să accepte”- kfetele.ro

Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro

Citeste si: Când se schimbă ora. La sfârșitul lunii martie, România trece la ora de vară

Trenurile operate de CFR Călători aflate în circulaţie după ora 3:00, care devine ora 4:00, îşi vor continua mersul până la staţia de destinaţie, iar în cazul în care orele de plecare ale acestor trenuri se suprapun cu orele normale de plecare în intervalul orar 4.00- 5.00, trenurile vor pleca în ordinea rangului.

Ce rol are trecerea la ora de vară

Ideea trecerii la ora de vară  îi aparține omului de știință Benjamin Franklin și are rolul de a se folosi cât mai mult timp posibil lumina

Soarelui. Primele țari care au adoptat trecerea la ora de vară au fost Germania și Austro-Ungaria, cu scopul de a economisi cărbune în timpul războiului. SUA a decis să treacă la ora de vară în timpul Primului Război Mondial, sub același scop. România a adoptat prima dată sistemul trecerii la ora de vară în 1917, dar după terminarea războului s-a renunțat o perioadă la această idee.

Ora de vară 2022. Cum afectează schimbarea orei mersul trenurilor în România

Ora de vară 2022. Cum afectează schimbarea orei mersul trenurilor în România

[Sursa foto: Freepik]

Citeste si: Ora de vară 2022. Când trecem la ora de vară? Data și ora exactă când dăm ceasurile înainte

Parlamentul European nu mai dorește trecerea la ora de vară

Europarlamentarii nu mai doresc să se facă trecerea la ora de vară sau la cea de iarnă și au votat în acest sens, însă Consiliul UE încă nu a ajuns la o poziție comună în acest sens.

”Este important să ascultăm cererea cetăţenilor noştri de a înceta schimbarea orei; 4,6 milioane de oameni au răspuns la consultarea publică pe acest subiect, cel mai mare număr întrunit vreodată. Este un subiect important pentru cetăţenii noştri şi trebuie să le arătăm cu Uniunea Europeană ţine cont de preocupările lor. Circa 20% din populaţie suferă de probleme fizice sau mintale legate de schimbarea orei. Este vorba de multe ori de grupuri sociale vulnerabile, cum ar fi copiii, bătrânii şi bolnavii cronici. Sper într-adevăr că ţările UE nu vor mai tergiversa şi vor veni la masa negocierilor pentru a pune capăt fără întârziere schimbării orei în UE”, a spus raportorul PE Johan Danielsson, social-democrat din Suedia, relatează Agerpres, citat de digi24.ro.

Sursă: digi24.ro

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Când se schimbă ora. La sfârșitul lunii martie, România trece la ora de vară

Ora de vară 2022. Când trecem la ora de vară? Data și ora exactă când dăm ceasurile înainte cu o oră

Când are loc echinocțiul de primăvară 2022? Data la care începe primăvara astronomică

Atenție! Ce se întâmplă cu zodiile de foc! Gemenii vor avea parte de schimbări la locul de muncă

Cutremur total la granița cu România! Anunțul cumplit a venit chiar acum. PUTIN A DAT ORDINUL

Iulia Vântur a îmbrăcat rochia de mireasă: „O să vă ținem la curent”

Vestea cea mare pentru angajați! Transparență totală privind datele de muncă. Legea a fost promulgată azi

Doliu în fotbalul românesc! Fost câștigător al Cupei României! A evoluat în aceeași etapă pentru două echipe din Liga 1!

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies