Ora de vară 2023. Vezi dacă mersul trenurilor este afectat de această schimbare

Ora de vară 2023. Iată când trece România la ora de vară și cum afectează această schimbare mersul trenurilor. Vezi care este scopul trecerii la ora de vară 2023.

Autor: Ioana Enache

In articol:

Ora de vară 2023. Iată când trece România la ora de vară și cum afectează această schimbare mersul trenurilor. Vezi care este scopul trecerii la ora de vară 2023.

Când trece România la ora de vară 2023

Anul acesta, România trece la ora de vară 2023 în noaptea dintre 25 și 26 martie, atunci când ora 03:00 devine ora 04:00. Astfel, ziua de 26 martie va avea doar 23 de ore.

Trecerea la ora de vară poate afecta într-o măsură organismul uman. Această schimbare perturbă ceasul biologic al multor oameni și le afectează programul de somn. Schimbarea orei poate veni la pachet cu dereglări hormonale pentru unele persoane, mai ales în ceea ce privește melatonina.

Citește și: Câte eclipse de Lună vor fi vizibile în Romania în 2023

Citeste si: Pastila de a doua zi: Administrare, eficienta si riscuri

Printre simptomele pe care le puteți resimți odată cu trecerea la ora de vară 2023 se numără: starea de oboseală, slăbiciunea, durerile de cap. Oamenii pot resimți aceste simptome timp de aproximativ o săptămână sau două după trecerea la ora de vară.

Unele studii arată că în perioada de după trecerea la ora de vară au loc mai multe accidente decât în mod normal. Acest lucru este cauzat de oboseala pe care o resimt oamenii. Sfatul medicilor este să vă odihniți cât ma mult și să vă asigurați că dormiți cel puțin opt ore pe noapte.

Ora de vară 2023. Mersul trenurilor, afectat de această schimbare

Ora de vară 2023. Mersul trenurilor, afectat de această schimbare

[Sursa foto: PixaBay]

Cum afectează trecerea la ora de vară mersul trenurilor

În fiecare an, CFR Călători susține că trecerea la ora de vară nu modifică mersul trenurilor în vigoare, iar circulaţia se va desfăşura conform orarului prevăzut în mersul trenurilor.

Citește și: Admitere liceu 2023. Acte necesare înscriere la liceu

Trenurile vor circula după ora de iarnă până în noaptea de 26-27 martie, la ora 3:00, care va deveni ora 4.00.

După ora 4.00, trenurile vor pleca la orele din mersul de tren în vigoare, respectând ora oficială de vară.

Trenurile operate de CFR Călători aflate în circulaţie după ora 3:00, care devine ora 4:00, îşi vor continua mersul până la staţia de destinaţie, iar în cazul în care orele de plecare ale acestor trenuri se suprapun cu orele normale de plecare în intervalul orar 4.00- 5.00, trenurile vor pleca în ordinea rangului.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Gestul făcut de soțul Ralucăi Pastramă, la scurt timp după zvonurile despărțirii! Totul e limpede acum! Ibrahim știe cum să o facă fericită și nu se uita la bani

Bia Khalifa îl dă de gol pe Fulgy, la puțin timp de la marea despărțire. Blondina, val de cuvinte dure la adresa fostului iubit: „Dacă el nu are bani, dacă nu își permite”

Cum au fost îmbrăcate vedetele la nunta lui Smiley și a Ginei Pistol. Imagini cu Andreea Esca, Adela Popescu și Sore | FOTO

Horoscop chinezesc luni, 29 mai 2023: Zodiile care se fac remarcate. Ies în evidență în ziua Mistrețului de Foc

Calendar ortodox 27 mai 2023. Ce sfânt este cinstit sâmbătă?

Gina Pistol și Smiley au spus „DA” în fața ofițerului de stare civilă! Primele imagini de la eveniment

Theodor Andrei, declarații incriminatoare la două săptămâni după ce a ratat calificarea în finala Eurovison. Ce acuze grave aduce: "N-am avut voie să comentez nimic. Le-am...

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies