Orașul din România care găzduiește al doilea cel mai mare muzeu în aer liber din lume

Iată ce oraș din România găzduiește al doilea cel mai mare muzeu în aer liber din lume!

Autor: Daniela Radan

In articol:

Un oraș din România găzduiește al doilea cel mai mare muzeu în aer liber din lume. Iată despre ce municipiu este vorba! Vă dăm un indiciu, a fost Capitală Culturală Europeană împreună cu orașul Luxemburg în anul 2007.

Orașul din România care găzduiește al doilea cel mai mare muzeu în aer liber din lume

Într-un oraș din România se află al doilea cel mai mare muzeu în aer liber din lume. Muzeul se numește ASTRA și este localizat în orașul Sibiu.

Orașul din România care găzduiește al doilea cel mai mare muzeu în aer liber din lume

Orașul din România care găzduiește al doilea cel mai mare muzeu în aer liber din lume

[Sursa foto: PixaBay]

Întins pe o suprafață de 96 de hectare, Muzeul Civilizației Populare Tradiționale „ASTRA” din pădurea Dumbrava, județul Sibiu, este al doilea cel mai mare muzeu în aer liber din lume. Acesta are în componența sa peste 300 de clădiri, mori de apă, mori de vânt, prese uriașe utilizate pentru vin, fructe, ulei și structuri hidraulice cu caracteristici arhitecturale din diverse regiuni ale țării.

Citeste si: “Crucea este crăpată.” Ileana Ciuculete ar putea fi deshumată la 7 ani de la decesul ei. Motivul pentru care copiii ei vor acest lucru- kfetele.ro

Citeste si: Vestea cruntă despre VIOREL Lis! Din păcate, e adevărat. Oana Lis a confirmat- bzi.ro

Citeste si: Orașul din Europa unde poți închiria un apartament cu doar 4 lei. În acest loc, prețul chiriilor este același de peste 500 de ani

Muzeul ASTRA a fost inaugurat în anul 1967, iar până în prezent a reușit să însumeze circa 16.000

de exponate. Acestea pot fi admirate atât în interiorul, cât și în exteriorul clădirilor din incinta muzeului. Muzeul ASTRA se află la doar trei kilometri distanță de orașul Sibiu și promite priveliști inedite de-a lungul celor peste 10 kilometri de alei construite în preajma a două lacuri artificiale. În cazul în care v-am convins să vizitați al doilea cel mai mare muzeu în aer liber din lume, este bine să știți că aici puteți avea parte de plimbări în aer liber, puteți explora sectorul morilor de vânt și al morilor de apă și vă puteți relaxa la o plimbare cu barca sau pescuind.

Totodată, un lucru foarte interesant este acela că, în incinta Muzeului ASTRA din Sibiu se află casa de pe bancnota de 10 lei.

Citeste si: Dan Diaconescu, direct în zona de fițe a Bucureștiului! Paparazzi WOWbiz l-au surprins așa cum rar îl vezi, ziua în amiaza mare | EXCLUSIV

Orașul Sibiu a fost Capitală Culturală Europeană în anul 2007

Sibiul este unul dintre cele mai vizitate și apreciate orașe din țara noastră. Un adevărat centru cultural și economic din sudul Transilvaniei, Sibiul a fost Capitală Culturală Europeană împreună cu orașul Luxemburg în anul 2007.

Pe lângă Muzeul ASTRA, aici puteți vizita Podul Minciunilor, Stațiunea Păltiniș, Muzeul Brukenthal, care este cel mai vechi muzeu din România și cel mai mare din sud-estul Europei, dar și multe alte obiective turistice impresionante.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Cum arăta Alexandru Arșinel când era tânăr. Celebrul actor s-a stins din viață la vârsta de 83 de ani

Adrian Alexandrov a sărbătorit fără Elena Udrea! Evenimentul la care a participat în timp ce blondina se afla în spatele gratiilor: "Am luat-o și pe cea mică"

Boala de care suferă Lili Sandu. Se luptă de ceva timp cu simptome extrem de dure. Ce a dezvăluit în direct: "Simt că mă duc"

A venit timpul ca 5 zodii să nu mai facă concesii și să pună piciorul în prag

Vladimir Putin a dat vestea personal! Anunț la nivel mondial: Arma nucleară...

„Cele mai frumoase poze pe care mi le-a făcut vreodată.” Lia Bugnar, adevărul despre despărțirea de Anghel Damian

Cât mai durează coșmarul șoferilor pe Valea Prahovei. Prima licărire de speranță

Eroul Portugaliei, Goncalo Ramos, după tripla contra Elveției. Ce spune despre Cristiano Ronaldo: ”A vorbit cu mine!”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies