Orașul din România care înconjoară un munte. Istoria și frumusețea locului atrag anual o mulțime de turiști

Orașul din România care înconjoară un munte. Vezi una dintre cele mai populare destinații de vacanță de la noi din țară!

Autor: Daniela Radan

In articol:

Orașul din România care înconjoară un munte. În țara noastră există un oraș care are un munte în centrul său. Datorită acestui fapt, dar și istoriei, arhitecturii și frumuseții locului, turiștii vin aici anual în număr uriaș.

Vezi despre ce municipiu este vorba!

Orașul din România care înconjoară un munte

Țara noastră este de o frumusețe rară. Bogată în istorie și resurse naturale, România te va uimi la fiecare pas. Acesta este și cazul unui oraș care înconjoară un munte. Deși poate suna imposibil, Brașovul, căci despre el este vorba, a fost construit în jurul muntelui Tâmpa. Destinație de vacanță iubită de o mulțime de turiști, orașul Brașov oferă un aer curat, priveliști uluitoare și o arhitectură fascinantă.

Istoric vorbind, se spune că Brașovul a fost un important centru economic, politic și comercial încă din perioada medievală. Totodată, orașul era una dintre cele mai puternice cetăți din Voievodatul Transilvaniei și a fost atestat pentru prima dată sub denumirea de „Corona”. Ulterior, în anul 1489, Brașovul devenea cea mai populată așezare din Transilvania, aproximativ 2.000 de locuitori.

Citeste si: Taximetrist brașovean, tras pe dreapta și sancționat! Ce inscripție și-a lipit pe portbagaj. Patronul, furios când a aflat: "O lună nu va mai primi comenzi"

În prezent, orașul de la poalele munților uimește prin atmosferă, curățenie și liniște. De altfel, acestea sunt doar câteva aspecte care îi fac pe oameni să revină tot mai des aici. În cazul în care te-am făcut curios și vrei să mergi în Brașov pentru prima dată, iată ce activități poți face în orașul care înconjoară un munte!

Orașul din România care înconjoară un munte. Istoria și frumusețea locului atrag anual o mulțime de turiști

Orașul din România care înconjoară un munte. Istoria și frumusețea locului atrag anual o mulțime de turiști

[Sursa foto: PixaBay]

Ce poți face în orașul care are un munte în centrul său

Orașul Brașov este unul dintre cele mai vizitate orașe de la noi, atât de români, cât și de străini, din pricina legendelor care îl au în centru pe Dracula. Astfel, în Brașov poți vizita celebrul Castel Bran, Piața Sfatului din centrul municipiului, Vârful Tâmpa, și desigur împrejurimile! Atunci când vorbim de împrejurimi ne referim la Satul Viscri, Cascada Urlătoarea  și multe altele.

Citeste si: „Știam că nu mă lasă să port nici tocuri!” Cum i-a ars hainele fostul soț, Mamei Geta- kfetele.ro

Citeste si: Anunțul făcut de Andreea Marin, după 5 ani de relație cu Adrian Brâncoveanu: „Nu am regrete deloc”. Ce decizie a luat fosta „Zână a Surprizelor"..- bzi.ro

Vârful Tâmpa

Muntele Tâmpa este unul dintre principalele obiective turistice ale orașului Brașov. Acesta are aproximativ 950 de metri și oferă priveliști uluitoare. Tot aici, puteți găsi 35% din speciile de fluturi din România, dar și foarte multe flori rare.

Citeste si: Acesta este orașul din România unde poți călători gratis cu mijloacele de transport în comun! Anunțul vine chiar din partea edilului

Centrul orașului

Dacă sunteți la prima vizitare a Brașovului, neapărat trebuie să vizitați centrul orașului, adică Piața Sfatului. Aici veți fi uimiți de frumusețea și diversitatea clădirilor de tip istoric, vopsite multicolor.

Dacă alegeți Piața Sfatului puteți bifa și vizitarea Bisericii Negre și a Străzii Sforii, întrucât se află în apropiere de centru.

Orașul din România care înconjoară un munte. Istoria și frumusețea locului atrag anual o mulțime de turiști

Orașul din România care înconjoară un munte. Istoria și frumusețea locului atrag anual o mulțime de turiști

[Sursa foto: Shutterstock]

Biserica Neagră este cea mai mare construcție sacrală din România și deține cea mai mare colecție de covoare orientale din Europa. Totodată, Strada Sforii este cea mai îngustă stradă din Europa și odinioară era folosită drept cale de legătură între strada Porta Șchei și Cerbului.

Satul Viscri

Satul Viscri, adesea denumit „Satul Prințului Charles”, se află în apropiere de Brașov și oferă o imagine clară și plină de arhitectură a caselor tradiționale săsești. În satul listat în Patrimoniul Mondial UNESCO puteți vedea în mare la toate casele obloane din lemn vopsite în culori aprinse și diverse.

 

Surse: playtech.ro, libertatea.ro

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Cum să ajungi la Babele și Sfinxul din Munții Bucegi. Care este cea mai scurtă distanță și cât timp faci

Ai grijă ce mănânci în timpul verii. 3 alimente care deshidratează

Cele mai frumoase cascade din România. Frumusețea lor naturală îți taie răsuflarea

Urmează o perioadă cu multe lacrimi în viața zodiilor. 4 nativi vor plânge de fericire, alte 3 zodii să aibă grijă

Se reduce perioada de suspendare a permisului auto! Ce dovadă trebuie să prezinte șoferii

„Poate asta e ultima dată” Getuța Sterp cu ochii în lacrimi înainte de nuntă

Dispozitivul care te scapă de facturile mari. Costă doar 30 de lei

Reghecampf, situație din ce în ce mai dificilă – Antrenorul este la un pas să își piardă slujba, din nou

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies