
In articol:
Orașul din România care înconjoară un munte. În țara noastră există un oraș care are un munte în centrul său. Datorită acestui fapt, dar și istoriei, arhitecturii și frumuseții locului, turiștii vin aici anual în număr uriaș.
Orașul din România care înconjoară un munte
Țara noastră este de o frumusețe rară. Bogată în istorie și resurse naturale, România te va uimi la fiecare pas. Acesta este și cazul unui oraș care înconjoară un munte. Deși poate suna imposibil, Brașovul, căci despre el este vorba, a fost construit în jurul muntelui Tâmpa. Destinație de vacanță iubită de o mulțime de turiști, orașul Brașov oferă un aer curat, priveliști uluitoare și o arhitectură fascinantă.
Istoric vorbind, se spune că Brașovul a fost un important centru economic, politic și comercial încă din perioada medievală. Totodată, orașul era una dintre cele mai puternice cetăți din Voievodatul Transilvaniei și a fost atestat pentru prima dată sub denumirea de „Corona”. Ulterior, în anul 1489, Brașovul devenea cea mai populată așezare din Transilvania, aproximativ 2.000 de locuitori.
În prezent, orașul de la poalele munților uimește prin atmosferă, curățenie și liniște. De altfel, acestea sunt doar câteva aspecte care îi fac pe oameni să revină tot mai des aici. În cazul în care te-am făcut curios și vrei să mergi în Brașov pentru prima dată, iată ce activități poți face în orașul care înconjoară un munte!
Orașul din România care înconjoară un munte. Istoria și frumusețea locului atrag anual o mulțime de turiști
Ce poți face în orașul care are un munte în centrul său
Orașul Brașov este unul dintre cele mai vizitate orașe de la noi, atât de români, cât și de străini, din pricina legendelor care îl au în centru pe Dracula. Astfel, în Brașov poți vizita celebrul Castel Bran, Piața Sfatului din centrul municipiului, Vârful Tâmpa, și desigur împrejurimile! Atunci când vorbim de împrejurimi ne referim la Satul Viscri, Cascada Urlătoarea și multe altele.
Citeste si: Hemoroizi externi – cauze si metode de tratament
Vârful Tâmpa
Muntele Tâmpa este unul dintre principalele obiective turistice ale orașului Brașov. Acesta are aproximativ 950 de metri și oferă priveliști uluitoare. Tot aici, puteți găsi 35% din speciile de fluturi din România, dar și foarte multe flori rare.
Centrul orașului
Dacă sunteți la prima vizitare a Brașovului, neapărat trebuie să vizitați centrul orașului, adică Piața Sfatului. Aici veți fi uimiți de frumusețea și diversitatea clădirilor de tip istoric, vopsite multicolor.
Dacă alegeți Piața Sfatului puteți bifa și vizitarea Bisericii Negre și a Străzii Sforii, întrucât se află în apropiere de centru.
Citeste si: Se spală rufe pe 4 iunie, în prima zi de Rusalii? Preoții au răspuns la această întrebare!- stirilekanald.ro
Orașul din România care înconjoară un munte. Istoria și frumusețea locului atrag anual o mulțime de turiști
Biserica Neagră este cea mai mare construcție sacrală din România și deține cea mai mare colecție de covoare orientale din Europa. Totodată, Strada Sforii este cea mai îngustă stradă din Europa și odinioară era folosită drept cale de legătură între strada Porta Șchei și Cerbului.
Satul Viscri
Satul Viscri, adesea denumit „Satul Prințului Charles”, se află în apropiere de Brașov și oferă o imagine clară și plină de arhitectură a caselor tradiționale săsești. În satul listat în Patrimoniul Mondial UNESCO puteți vedea în mare la toate casele obloane din lemn vopsite în culori aprinse și diverse.
Surse: playtech.ro, libertatea.ro