
In articol:
- Organizația Mondială a Sănătății: Ne aflăm la jumătatea pandemiei
- „Persoanele nevaccinate pot intensifica pandemia”
În contextul în care mulți oameni s-au relaxat și nu mai privesc pandemia ca pe o amenințare, Organizația Mondială a Sănătății trage un semnal de alarmă și avertizează că pericolul este în continuare real și prezent, iar criza sanitată este departe de a se fi încheiat.
Organizația Mondială a Sănătății: Ne aflăm la jumătatea pandemiei
Reprezentanții OMS au transmis că ne aflăm abia la jumătatea pandemiei, ceea ce înseamnă că oamenii trebuie să fie vigilenți și să respecte în continuare măsurile sanitare, pentru a se proteja de virus.
Potrivit datelor transmise de Organizația Mondială a Sănătății, 3,1 milioane de cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2 şi 54.000 de decese cauzate de coronavirus au fost raportate în mod oficial săptămâna trecută la nivel mondial, însă cifrele pot fi mult mai mari.
Directorul programului de combatere a Covid-19 din cadrul Organizației Mondiale a Sănătății, Maria Van Kerkhove, avertizează că autoritățile nu controlează în totalitate evoluția pandemiei.
„Situaţia se află încă într-o dinamică incredibilă. Iar ea este dinamică, deoarece nu deţinem controlul asupra acestui virus”, a subliniat expertul, în timpul unor discuţii purtate în direct pe conturile de pe reţelele de socializare ale OMS.Citeste si: Pastila de a doua zi: Administrare, eficienta si riscuri
Mai mult, în contexul în care mulți oameni nu respectă măsurile sanitare, oficialul atrage atenția că suntem la jumătatea pandemiei, iar pericolul nu a trecut. „Încă nu am scăpat de pericol. Ne aflăm chiar la jumătatea acestei pandemii. Însă unde anume mai exact... nu ştim deocamdată, pentru că, sincer, nu folosim instrumentele de care dispunem în prezent pentru a ne apropia de sfârşitul ei”, a adăugat Maria Van Kerkhove.
„În anumite oraşe, vedem secţii de terapie intensivă şi spitale saturate, precum şi oameni care mor, în timp ce pe străzi oamenii se comportă ca şi cum pandemia a fost complet învinsă ”, a conchis ea.
„Persoanele nevaccinate pot intensifica pandemia”
Totodată, experta OMS a precizat că decesele raportate la nivel mondial au fost înregistrate în cea mai mare parte la persoane care nu erau vaccinate împotriva COVID-19.
Citeste si: Calendar ortodox 27 mai 2023. Ce sfânt este cinstit sâmbătă?- stirilekanald.ro
Organizația Mondială a Sănătății face cercetări privind evoluţia pe care ar putea să o aibă pandemia de COVID-19 în următoarele 3-18 luni și consideră că oamenii care nu se vaccinează împotriva Covid-19 pot contribui la intensificarea pandemiei.
„ Avem încă grupuri mari de indivizi care nu sunt vaccinaţi, fie pentru că nu au acces la vaccinuri, fie pentru că refuză să se vaccineze sau nu pot fi vaccinaţi, astfel încât putem în continuare să asistăm la intensificarea pandemiei ”, a mai subliniat experta OMS.
SURSE: Agerpres