(P) Ce trebuie să știi atunci când cauți un uscător de rufe potrivit pentru tine

Pentru că jumătate din an, aproximativ, în România clima nu permite uscarea rufelor în modul clasic, pe balcon sau în curte, tot mai multă lume se orientează spre achiziționarea unui uscător de rufe sau a unei mașini de spălat cu uscător de rufe

Distribuie pe:

fara descriere

Cu atât mai mult cu cât uscătoarele de rufe nu mai reprezintă produse de lux și au prețuri accesibile pentru toată lumea. În plus, îți fac viața mult mai ușoară. Nu o dată ați văzut, probabil, praful care se așează pe hainele puse la uscat, mai ales dacă locuiți într-un oraș mare, intens circulat și poluat. Acest lucru nu se întâmplă cu un uscător de rufe.

Uscător de rufe - eMag

Totuși, pentru cineva care vrea să-și cumpere pentru prima oară un astfel de electrocasnic, este destul de dificil, pentru că apar câteva întrebări. Câte tipuri de uscător rufe există? Există un singur fel? Sunt mai multe? Vom afla, în rândurile următoare.

Mai întâi, există două tipuri de uscător de rufe: cu evacuare sau cu condensare. Cele cu condensare strâng apa rezultată din vapori într-un recipient special, pe care-l poți goli imediat ce ai terminat ciclul de uscare, în timp ce cele cu evacuare - după cum le spune și numele - evacuează apa într-un mod similar cu mașinile de spălat rufe.

 

Uscător de rufe - oferte eMAG

 

Un uscător de rufe cu evacuare e mai greu de instalat, fiind nevoie de o persoană specializată care să se ocupe de montaj. Avantajul acestuia este că usucă mai repede și consumă mai puțin curent. Uscătoarele cu evacuare sunt și mai ieftine decât cele cu condensare.

fara descriere

Un uscător rufe cu condensare are avantajul montajului mult mai ușor, putând fi practic pus la treabă imediat ce l-ai achiziționat, fără ajutor specializat. În plus, poate fi amplasat oriunde în casă, nu doar unde ai acces la țevile de evacuare.

 

Uscător de rufe - oferte emag.ro

 

În fine, uscătoarele de rufe cu condensare se mai împart în două categorii: uscătoare rufe cu pompă de căldură și uscătoare rufe fără pompă de căldură. Primele sunt mai eficiente din punct de vedere al consumului de curent electric. Consumul energetic este cu până la 50% mai mic la un uscător de rufe cu condensare cu pompă de căldură.

 

În cazul unui uscător de rufe cu condensare fără pompă de căldură, aerul fierbinte trece prin cuvă, uscând hainele, apoi este răcit cu ajutorul unui schimbător de căldură pentru a scoate toată umezeala din el înainte de a fi evacuat din uscător. Uscătoarele cu pompă de căldură nu evacuează aerul cald, ci îl refolosesc, circuitul fiind unul închis. De aceea, din punct de vedere energetic, uscătoarele de rufe cu condensare cu pompă de căldură sunt mai eficiente cu aproape 50% decât modelele fără pompă.

 

Evident, toate cele de mai sus se referă la uscătoarele de rufe independente, nu la mașinile de spălat cu uscător. Mașina de spălat cu uscător rufe are, la rândul său, avantaje și dezavantaje. Printre avantaje se numără: mai convenabilă atunci când nu ai suficient spațiu în locuință, mai comod, pentru că nu trebuie să scoți hainele dintr-o cuvă și să le introduci în alta, prețul este similar cu cel al unei mașini de spălat normale și a unui uscător rufe la un loc.

 

La dezavantaje, putem trece consumul energetic mai ridicat față de celelalte opțiuni, timpul de uscare ceva mai mare decât în cazul unui uscător de rufe independent, eficiența la uscare nu e la fel de bună, fiind nevoie uneori de mai multe cicluri de uscare pentru rezultate satisfăcătoare.

 

Indiferent ce model de uscător de rufe îți convine mai mult, găsești asemenea electrocasnice la prețuri pornind de la 1200-1300 de lei la marii retaileri de electrocasnice, offline sau online. În funcție de avantajele și dezavantajele pe care le-am amintit mai sus, te poți decide asupra unui model sau a altuia. Tu ce tip de uscător rufe preferi?

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate