Pachetul salarial al sefului Apple a scazut de aproape 100 de ori in acest an

Pachetul salarial al directorului general al Apple, Tim Cook, a scazut cu 99% in acest an, la 4,17 milioane de dolari, dupa ce acesta nu a mai primit, fata de anul precedent, actiuni in valoare de sute de milioane de dolari, informeaza Mediafax.

Distribuie pe:

fara descriereTotalul beneficiilor include salariul de 1,36 milioane de dolari si un plan de 2,8 milioane de dolari pentru stimularea performantei, potrivit unui document transmis de Apple bursei din SUA.

Pachetul salarial de 378 de milioane de dolari primit de Cook anul trecut, unul dintre cele mai mari consemnate pâna in prezent, a inclus actiuni de 376,2 milioane de dolari in posesia carora va intra treptat pe parcursul unui deceniu.

Actiunile companiei, producatorul iPhone si iPad, sunt in scadere cu 27% fata de nivelul record inregistrat in septembrie, in contextul temerilor ca Apple are nevoie de noi produse inovatoare pentru a tine la distanta rivalii Google si Samsung.

Pachetul salarial pentru acest an al directorului financiar al Apple, Peter Oppenheimer, se situeaza la 68,6 milioane de dolari, fata de 1,42 milioane de dolari anul trecut. Oppenheimer va primi pentru acest an actiuni Apple in valoare de 66,2 milioane de dolari.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate