Pacientă decedată de coronavirus, scoasă de pe lista morților. Femeia s-a vindecat, de fapt

Institul Național de Sănătate Publică a raportat în mod eronat decesul unei paciente vindecate de COVID-19.

Distribuie pe:

Autor: A.M.

fara descriere


In articol:

Institutul Național de Sănătate Publică a rectificat, în cursul zilei de astăzi, unul din decesele raportate ca fiind din cauza noului coronavirus.

Mai exact, este vorba de decesul cu numărul 1178, raportat chiar astăzi.

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, respectivul caz „a fost vindecat cu două teste negative”.

„INSP a revenit și a înlocuit decesul 1.178 deoarece cazul alocat a fost declarat vindecat cu două teste negative, al doilea test negativ fiind găsit astăzi de către DSP Botoșani, prin urmare codul de deces s-a realocat”, au mai adăugat reprezentanții Grupului de Comunicare Strategică.

Pacienta, raportată în mod eronat ca fiind decesul nr 1178, este o femeie de 50 de ani din Botoșani având drept comorbidități insuficiență hepatică cronică și hepatită virală cronică tip C.

Citeste si: UPDATE - Zece persoane infectate cu coronavirus și-au pierdut viața. Care este bilanțul

 

A început marea testare împotriva coronavirus în București

Primarul Capitalei, Gabriela Firea anunţă că 6.200 de bucureşteni s-au înscris ca voluntari pentru a fi testaţi pentru COVID-19 cu teste efectuate cu aparate de tip real time PCR în cadrul testării în masă iniţiate de Primăria Generală a Capitalei.

Citeste si: Raed Arafat, avertisment dur despre al doilea val de coronavirus: „Fiecare cifră din statistica cu morți înseamnă un om, o rudă, un frate”

 

„În acest moment colegii de la ASSMB mi-au raportat cifra de 6200 de bucureşteni care au fost înscrişi. Ne bucură interesul bucureştenilor”, a afirmat Gabriela Firea sâmbătă, într-o intervenţie la Digi 24.

Aceasta a precizat că rolul testării este acela de a afla numărul bucureştenilor care sunt infectaţi şi care nu prezintă deloc simptome, ea afirmând că în funcţie de rezultat vor fi luate măsurile de prevenire a răspândirii bolii. Testele se fac la 20 de laboratoare amplasate în întreg Bucureştiul. 

 

 

 

Citeste si:

Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate