Pacienți infectați cu tulpina indiană și britanică, depistați în București

Focar de COVID cu tulpină indiană și britanică în București. 35 de persoane au fost infectate.

Pacienți infectați cu tulpina indiană și britanică, depistați în București
Pacienți infectați cu tulpina indiană și britanică, depistați în București[Sursa foto: PixaBay]
Autor: Adriana Cristiana

In articol:

Este focar de COVID-19 cu tulpină indiană și britanică, în orașul Popești-Leordeni, jud. Ilfov. 35 de cetățeni indieni au fost testați pozitiv. 

Focar de COVID în București

35 de cetățeni indieni au fost testați pozitiv cu noul coronavirus, în urma unor testări. Mulți dintre ei prezentau varianta britanică și cea indiană a virusului. 

„În data de 01.05.2021, Direcția de Sănătate Publică Ilfov a informat Institutul Național de Sănătate Publică – Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile (INSP – CNSCBT) despre un focar de infecție cu SARS-CoV-2 depistat la 9 cetățeni din Republica India, angajați ai unei firme cu sediul în Popești-Leordeni, ce au intrat în țară prin Punctul de Control/Trecere de Frontieră Aeroport Otopeni în data de 20.04.2021, prezentând teste RT-PCR negative. Conform unei proceduri interne a firmei, cei 9 angajați au intrat direct în carantină pentru 5 zile, urmând a fi testați preventiv înainte de a intra în comunitate. În data de 26.04.2021 au fost depistați cu SARSCoV-2 în urma efectuării unor teste antigen rapide.

Citeste si: Anunț despre vaccinarea copiilor! Imunizarea începe în iulie-august. Ce spun experții

Citeste si: De ce a murit Adrian Rădulescu? Ce i-au găsit medicii în trup- bzi.ro

De asemenea, tot DSP Ilfov a informat că alți 26 de cetățeni străini din Republica India, angajați ai unei alte firme care își desfășoară activitatea în localitatea Popești-Leordeni, au fost depistați cu SARS-CoV-2 în urma unei testări cu teste antigen rapide în zilele de 19 – 20.04.2021”, a anunţat INSP.

Pacienți infectați cu tulpina indiană și britanică, depistați în București
Imagine ilustrativă[Sursa foto: PixaBay]

De asemenea, 19 persoane sunt internate, 18 persoane la Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale „Victor Babeș” din București și 1 persoană la Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof.

Dr. Matei Balș”. Celălalte persoane se află în izolare la domiciliu, în Popești-Leordeni.

Citeste si: Fără programare la vaccin, din 7 mai. Persoanele peste 60 de ani pot merge la orice oră

„În data de 30.04.2021, pacienților internați în Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale „Victor Babeș” li s-au prelevat probe pentru efectuarea testelor de screening RT-PCR și a secvențierii, iar în după-amiaza zilei de 03/05/2021, INCDMM Cantacuzino a comunicat la INSP rezultate pozitive la secvențiere pentru varianta britanică la 3 pacienți, precum și pentru o variantă indiană, alta față de cea care a

provocat situația epidemiologică actuală din India, la alți 7 pacienți.
Alți 5 pacienți au fost pozitivi pentru varianta B.1.127 care nu reprezintă o varianta ce determină îngrijorare. În 3 cazuri probele au o încărcătură virală mică neconcludentă”, a mai precizat INSP.

Distribuie pe:
Galerie foto 
Abonează-te pe

Citește și:

Vești bune pentru bucureșteni! De luni se redeschid la interior restaurantele, teatrele și sălile de spectacole!

Polițiștii i-au luat butelia de oxigen unei paciente COVID pentru a salva un VIP, în India! Fiul i-a implorat în genunchi, dar oamenii legii nu au fost înduplecați

Spitalul Foișor din București urmează să fie din nou evacuat! Acum le-a venit rândul pacienților cu COVID-19

Dana Budeanu, previziuni despre următorul val de Coronavirus

Aceste mașini vor fi INTERZISE! Lovitură pentru milioane de români

IMAGINI INTERZISE! Andreea Esca și fiica ei Alexia au pozat GOALE! Fotografiile sunt pe tot internetul: "Valeleuu valeleuu"

Bomba din filmele pentru adulți. Theo Rose a făcut marea dezvăluire

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies