Pacienții chinezi externați după ce s-au vindecat de coronavirus au fost testați pozitiv din nou

Pacienții chinezi din provincia chineză Guangzhou care s-au infectat cu noul coronavirus COVID-19 au fost testați din nou pozitiv

Distribuie pe:

Autor: A.M.


In articol:

Pacienții chinezi din provincia chineză Guangzhou care s-au infectat cu noul coronavirus COVID-19 au fost testați din nou pozitiv după ce inițial se vindecaseră. n
Aproximativ 14% din acești pacienți externați au avut din nou un rezultat pozitiv la testele ulterioare, potrivit Digi24.

Chiar dacă la prima vedere aceștia par vindecați și nici nu mai pot transmite virusul și altor persoane, în urma testelor, coronavirusul COVID-19 încă a putut fi depistat în corpul lor, deși medicii nu își explică cum de s-a întâmplat acest lucru.
Autoritățile sanitare chineze presupun că acești pacienți nu s-au recuperat încă în urma afecțiunilor pulmonare.

Citeste si:Brokerul Cristian Sima, stabilit în Elveția: ”Aici, nu te duci la spital să-i infectezi pe toți de coronavirus, chemi doctorul la tine”

Citeste si: Coronavirus în România. Ministrul Sănătății, prima reacție: Este purtător și complet asimptomatic

 

Ultimele criterii elaborate de Comisia Naţională de Sănătate chineză stabilesc că un pacient poate fi considerat recuperat dacă două probe consecutive de exudat faringian sau nazal dau un rezultat negativ şi tomografia computerizată nu indică leziuni pulmonare, şi de asemenea pacientul nu prezintă simptome evidente ale bolii, cum ar fi febra, scrie Agerpres.

Potrivit ultimelor date din China, numarul infectiilor cu noul coronavirus pe acest teritoriu a ajuns la 78.064 de persoane, din care 2.715 au decedat.

Citeste si: Doliu şi pierdere grea în PSD! A fost răpus de Covid-19 la doar 56 de ani - evz.ro

Primul caz de CORONAVIRUS confirmat în România

Victor Costache și Raed Arafat au transmis primele informații despre starea pacientului din Gorj infectat cu CORONAVIRUS.

 

„Avem primul caz confirmat de infectare pe teritoriul României. Imediat după ce va ajunge la București va intra pe schema de tratament. Starea bolnavului este bună, nu manifestă simptome și nu trebuie să ne alarmăm. Vreau să precizez că mai avem în lucru înca 33 de teste din acea zonă și vă vom comunica rezultatele imediat ce va fi posibil.”, a declarat Ministrul Sănătății. 

În completare a venit Raed Arafat care a dat mai multe detalii referitoare la transportul pacientului la spital, dar și posibilitatea ca el să mai fi infectat și alți membri ai familiei. 

Citeste si: Un medic român spune totul despre coronavirus. Există sau nu leac pentru virusul care a creat o isterie națională

Citeste si: Prima persoană infectată cu coronavirus, după vizita italianului de 71 de ani în România

 

 

„Pacientul nu prezintă febră, tese, până la acest moment acestea sunt informațiile. TotușI, faptul că este un test pozitiv, înseamnă că va fi transportat la spital și internat, motiv pentru care un echipaj de la ISU Dolj cu autospeciala pregatită cu izoletă au plecat deja de la Craiova pentru preluarea persoanei respective de la domiciliu și transportul ei în condiții de siguranță până la Matei Balș.

Mai sunt șapte persoane care locuiesc cu persoana respectivă. Toate au fost testate și a reișit negativ. Însă toate cele șapte persoane vor rămâne la domiciliu sub pază 14 zile, după care vor fi testați.

Acum astea sunt informațiile pe care le avem. Transportul se va face în condiții de siguranță, dar nu este un transport de urgență, ceea ce înseamnă că pe noi ne interesează ca modul în care se face transportul să se facă corect.

 

 

Bolanavul este în stare buna și nu prezintă probleme de sănătate.

La sosirea mașinii la Balș, mașina va fi dezinfectată” a declarat și Raed Arafat. 

Galerie foto  Urmatorul articol
Citește și:

Maria Ghiorghiu, despre coronavirus: "În trei luni se va descoperi tratamentul"

Povestea tânărului care a devenit viral după ce s-a plimbat cu o mască de gaze prin București. Gestul lui a băgat panica în cetățeni

Coronavirus! În magazine se duce o luptă aprigă pentru supraviețuire. Imagini șocante cu oameni care se „bat” pe provizii de mâncare

Coronavirus. Specialiștii aruncă bomba: Asistăm la o mare manipulare financiară?

Florin Salam i-a trădat pe Duduieni! A mers să cânte pentru clanul Sadoveanu, bănuit că ar fi premeditat asasinarea lui Emi Pian

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies