Pacienții infectați cu Covid-19 pot avea modificări ale substanței cenușii din creier. Care sunt efectele pe termen lung?

Pacienții care au fost infectați si apoi vindecați de Covid-19 ar putea suferi de pierderi ale materii cenușii din creier.

Posibile manifestări ale infecției cu Covid-19
Autor: Alexandra Gabriela

In articol:

Un nou studiu din Marea Britanie cercetează ipoteza cum că supraviețuitorii infecției cu noul coronavirus ar putea suferi de pierderi importante de materie cenușie. Studiul se bazează pe compararea scanărilor creierului a 782 de persoane, dintre care jumătate dintre aceștia au fost infectați și vindecați de Covid-19.

Descoperirile noastre arată că este vorba despre pierderea de substanță cenușie în zona corticală limbică, legată direct de sistemul olfactiv și gustativ primar. ” declară reprezentanții studiului din Marea Britanie.

Substanța cenușie a creierului face parte din sistemul nervos central și se ocupă cu monitorizarea tuturor funcțiilor creierului. Substanța cenușie ajută la controlul mișcărilor, buna funcționare a memoriei și gestionarea emoțiilor. O deficiență în ceea ce privește materia cenușie poate afecta capacitatea de comunicare sau celulele nervoase.

Citeste si: Un nou vaccin împotriva Covid-19! Cercetătorii testează eficiența noului ser

Mai mult, studiul sugerează că apariția unor disfuncții în zona creierului ce se ocupă cu buna funcționare a memoriei poare crește riscul pacienților de a dezvolta demență.

Citeste si: Doliu în familia Simonei Halep! Bunica tenismenei s-a stins din viață. Mesajul sfâșietor postat de sportivă pe rețelele de socializare- kanald.ro

Citeste si: Anunțul NATO care îl va înfuria pe Putin. Liderul Alianței, reacție fără perdea. Este așteptată reacția Kremlinului- stirileprotv.ro

O infecție gravă cu Covid-19 poate cauza demență sau accident vascular cerebral

Aceste ipoteze aparțin unui alt studiu publicat anul trecut de revista Lancet Psychiatry. Studiul publicat arată că pacienții care au trecut printr-o formă agresivă a noului coronavirus pot dezvolta deteriorări ale creierului. Pe termen îndelungat, disfuncțiile creierului pot duce la demență sau pot provoca un accident vascular cerebral.

creier2jpg.jpg

 

Participanții acestui studiu au avut simptome ușoare sau moderate de Covid-19 sau nu au fost deloc infectați.

Este nevoie de mai multe informații cu privire la efectele cerebrale ale bolii, chiar și în cazurile ușoare ” au declarat experții care se ocupă cu studiul efectelor infecției cu Covid-19 pe termen lung.

Oamenii de știință au ajuns la concluzia că mai sunt necesare informații despre efectele prelungite ale infectării cu noul coronavirus și că datele existent în prezent nu sunt suficiente.

Citeste si: Ministrul Sănătății, avertisment cu privire la valul patru al pandemiei de coronavirus. Declarațiile făcute de Ioana Mihăilă despre noua tulpină de COVID-19

Mai mult, nici ipoteza în legătură cu pierderea substanței cenușii din creier nu este încă validată.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Coronavirus în România, 20 iunie. Au fost despistate 53 de cazuri noi de îmbolnăvire cu SARS-CoV-2

Eficiența vaccinurilor anti-COVID produse de China, pusă la îndoială! Au apărut cazuri de îmbolnăvire la cei imunizați cu cele doua seruri

Sănătatea orală în umbra pandemiei Covid-19

Nebahat din serialul Totul pentru familia mea, anunț neașteptat în mediul online! Iată cum și-a surprins fanii celebra actriță Simge Selçuk! Ce decizie radicală a luat de curând!

Buna Vestire 2023. Este mare păcat dacă faci aceste lucruri!

„Eu nu aș avea voie să mă recăsătoresc?” Îndrăgita artistă, pregătită să îmbrace iar rochia de mireasă! Cine este, de fapt, iubitul Savetei Bogdan

Ofertă uriașă pentru Clara Chia Marti din partea unei publicații pentru un interviu despre Shakira și Pique

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies