Pacienții semnalează un nou simptom al coronavirusului: "Inițial am crezut că e doar în capul meu..."

Pacienții coronavirus au semnat un nou simptom bizar.

Distribuie pe:

Autor: A.M.

fara descriere


In articol:

Un nou simptom am coronavirusului a fost semnalat de pacienții COVID-19 pe rețelele de socializare.
Mai mulți bolnavi sau foști pacienți au povestit că s-au confruntat cu un nou simptome, care nu a fost menționat până acum de autorități.
Inițial, au crezut că e o simplă închipuire sau o reacție ipohondrică, cauzată de teama de virus, însă ulterior alți oameni au confirmat și ei.

Printre simptomele deja cunoscut ale coronavirusului sunt febra, tusea, insuficiența respiratorie, durerile musculare, durerile de cap și de ochi. Noul virus a început sa provoace și un alt simptom în rândul unor pacienți.

„M-am vindecat de coronavirus, dar mai am niște senzații legate de COVID-19. Este greu să descriu – e un fel de bâzâit ori bolborosit în unele părți ale corpului. Și oboseală”, a scris, pe Twitter, o femeie care s-a infectat cu coronavirus.

Citeste si: 19 angajaţi ai Spitalului Colentina, confirmaţi cu coronavirus

 

După ce și-a împărtășit povestea pe rețelele de socializare, un alt pacient coronavirus a confirmat cele spuse de femeie.

"Inițial, am crezut că e doar în capul meu!

Grace Dudley, fostă pacientă și al cărei tată încă se luptă cu COVID-19, la terapie intensivă, a descris același simptom.

„După șase zile, pielea mea începuse parcă să bolborosească. În 24 de ore, îmi era extrem de frig, deși aveam patru pături pe mine. Și nu puteam să rămân trează prea mult”, a povestit ea.

Un nou simptom descoperit de virusologi: Covid-19 afecteaza si creierul

Medicii din New York care tratează pacienţi afectaţi de Covid-19 au observat din ce în ce mai mult că, odată cu febra, tusea şi respiraţia îngreunată, apare un alt simptom: unii sunt confuzi, până în punctul în care nu mai ştiu unde se află, nici în ce an. Această pierdere a reperelor este uneori legată de lipsa de oxigen în sânge, dar la unii bolnavi nivelul de confuzie pare a fi în afara proporţiei în raport cu nivelul de afectare a plămânilor lor.

Citeste si: 10 simptome cheie pentru depistarea coronavirusului din timp

 

Pentru Jennifer Frontera, neurolog la spitalul universitar Langone din Brooklyn, se pune problema impactului noului coronavirus asupra creierului şi asupra sistemului nervos.

Studiile încep să descrie fenomenul. În revista Asociaţiei de medicină americană (Jama), săptămâna trecută, medicii au raportat că 36% dintre 214 pacienţi chinezi au avut simptome neurologice, de la pierderea mirosului, la dureri nervoase şi până la convulsii şi accidente vasculare cerebrale (AVC).

Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate