Pământul, distrus de un asteroid gigant. O forță cât 10 MILIARDE de BOMBE

Un asteroid de dimensiunea unui oraș s-a prăbușit pe Pământ cu forța a 10 miliarde de bombe atomice de puterea celei folosite la Hiroshima. Acest lucru s-a întâmplat în urmă cu 66 milioane de ani.

Distribuie pe:

Autor: D.A.

Un asteroid de dimensiunea unui oraș s-a prăbușit pe Pământ cu forța a 10 miliarde de bombe atomice de puterea celei folosite la Hiroshima. Acest lucru s-a întâmplat în urmă cu 66 milioane de ani.

Pământul, distrus de un asteroid gigant. O forță cât 10 MILIARDE de BOMBE
Pământul, distrus de un asteroid gigant. O forță cât 10 MILIARDE de BOMBE


In articol:

Prăbușirea acestui asteroid pe Pământ a dus  la dispariția dinozaurilor și a schimbat lumea pentru totdeauna.

Asteroidul a lovit Pământul într-o zonă de pe coasta de est a actualului stat Mexic. A produs un crater cu o lungime de peste 177 de kilometri, iar 75 la sută din speciile de plante și animale de pe planetă au dispărut în perioada care a urmat cataclismului, scrie nationalinterest.org.

Conform unui studiu publicat recent de revista Nature Communications, o echipă internațională de oameni de știință – de la Imperial College (Londra, Marea Britanie), Universitatea din Freiburg (Germania) și Universitatea din Austin (Texas, Statele Unite) – a reușit să realizeze o simulare 3D a cataclismului cu ajutorul unor tehnologii de ultimă generație.

Oamenii de știință au calculat tot. Cum a fost lovit Pământul de asteroid

Prin această siuulare, oamenii de știință au încercat să afle cum a fost pozibilă extincția tutoror acestor plante și animale. Iar datele obținute au furnizat o explicație interesantă.

Citeste si: Nicușor Dan, criticat și amenințat de membri ai Plus și ai USR - evz.ro

Citeste si: Imagini de coşmar din Spitalul Județean Reșița! Pacienţi pe jos şi mizerie de nedescris - bzi.ro

Astfel, asteroidul s-a îndreptat spre Pământ dinspre nord-est, pe o traiectorie cu un unghi de 40 până la 60 de grade față de suprafața Pământului. Tocmai această traiectorie particulară a amplificat eliberarea unei cantității uriașe de gaze în aer.

Mulți oameni de știință credeau inițial că asteroidul a lovit suprafața terestră cu un unghi de 90 de grade, dar acest lucru, potrivit studiului, este „puțin probabil”.

Asteroidul a afectat radical clima

„Impactul a eliberat în atmosferă o cantitate incredibilă de gaze. Clima a fost afectată, declanșând un lanț de evenimente care a dus la extincția dinozaurilor.

Acest lucru a fost probabil agravat de faptul că asteroidul a lovit Pământul cu unul dintre cele mai devastatoare unghiuri posibile „, a declarat autorul principal al studiului, Gareth Collins, profesor la Departamentul de Științe ale Pământului și Inginerie de la Imperial College London.

A fost vorba, probabil, de miliarde de tone de funingine, sulf și alte gaze care au blocat razele soarelui, ceea ce a dus la un fenomen asemănător iernii nucleare.

Pentru a ajunge la aceste concluzii, cercetătorii au examinat cu atenție forma și structura craterului și au extras roci din crater. Ei spun că toate aceste elemente au furnizat dovezi ale forței incredibile a impactului

Duipă mai bine de 300 de simulări, oamenii de știință au ajuns la concluzia că traiectoria de 60 de grade este cea mai probabilă, având în vedere forma craterului Chicxulub, singurul de acest fel de pe Pământ.

Abonează-te pe

Citește și:

Mesaje de ,,La Mulți Ani!” de Sfântul Nicolae

România poate deveni o FORȚĂ continentală. O spune cea mai influentă firmă de consultanţă din lume

Horoscop rune 7-13 decembrie. Mihai Voropchievici, previziunile săptămânii pentru fiecare zodie în parte

Anunț îngrijorător despre vaccinul anti-COVID. Avertismentul lansat de șeful companiei Pfizer: ”Este un element care trebuie analizat”

Raed Afarat, anunț important despre sărbătorile de iarnă: ”Vin perioade grele”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies