
In articol:
- Rețetă de Pandișpan cu căpșuni
- Ingrediente pandișpan cu căpșuni
- Mod de preparare pandișpan cu căpșuni
- Beneficii ale consumului de căpșuni
Pandișpan cu căpșuni. Iată care este cea mai simplă rețetă, pentru un desert cu fructe de sezon. Căpșunile pot fi înlocuite cu cireșe, vișine, zmeură sau mure.
Rețetă de Pandișpan cu căpșuni
Unul dintre cele mai rapide și gustoase deserturi de vară este pandișpanul cu fructe. În funcție de preferințe, prăjitura poate conține căpșuni, cireșe, vișine sau zmeură. Iată care este rețeta pentru pandișpanul cu căpșuni.
Ingrediente pandișpan cu căpșuni
- 7 ouă proaspete,
- 7 linguri zahăr,
- 7 linguri făină,
- 3 pliculețe zahăr vanilinat,
- 1 plic praf de copt,
- 3 linguri ulei,
- un praf de sare,
- 250 de grame căpșuni proaspete,
- zahăr pudră.
Ingredientele le puteți dubla, în cazul în care doriți să obțineți mai multe porții.
Citește și: Dilema care a împărțit România în două. Roșia e fruct sau legumă?
Pandișpan cu căpșuni. Iată care este cea mai simplă rețetă
Mod de preparare pandișpan cu căpșuni
- Gălbenușurile se bat alături de ulei, 2 plicuri zahăr vanilinat, sarea și praful de copt stins.
- Albușurile se bat spumă tare. Se adaugă zahărul și se mixează până se obține o bezea fermă și lucioasă.
- În spuma de albușuri se încorporează ușor emulsia de gălbenușuri și faina.
- Compoziția se pune într-o tavă tapetata cu hârtie de copt.
- Fructele se spală și se taie în 4. Opțional, se pot da prin făină înainte de a le așeza pe toată suprafața tăvii, peste compoziția de pandișpan.
- Poți alege să folosești dulceață de căpșuni, dacă nu ai fructe proaspete la îndemână. Chiar și cele congelate sunt o opțiune.
- Deaspura se presară cel de-al treilea pliculeț de zahăr vanilinat.
- Se dă la cuptor, la 150 de grade, pentru 20-30 de minute, sau până trece testul scobitorii.
- Se lasă la răcorit și se pudrează cu zahăr pudră.
Citeste si: VIDEO- Acuzații tulburătoare. Mai mulți copii ar fi fost bătuți de educatoare- stirilekanald.ro
Pandișpan cu căpșuni. Iată care este cea mai simplă rețetă
Beneficii ale consumului de căpșuni
- Căpșunile sunt o sursă naturală de vitamina C. Aceasta este benefică imunității și este și antioxidant.
- Ridurile apar mai târziu la persoanele care consumă căpșuni. Vitamina C din căpșuni produce colagen, care ajută la elasticitatea pielii.
- Compoziția mare de vitamine protejează corneea și retina de radiațiile solare.
- Căpşunile conţin antioxidanţii luteină şi zeaxantină şi acid elagic, o fitochimicală cu proprietăți anti-cancer.
- Fitochimicalele din căpşuni contracarează efectele lipoproteinelor de tip LDL, care pot cauza formarea unei plăci la nivelul arterelor. Consumul căpşunilor reduce lipidele din sânge, care, în cantităţi mari, se pot depune pe pereţii arterelor.
- Căpşunile au proprietatea de a reduce inflamaţiile articulaţiilor, care ar putea provoca artrită.
- Conform unui studiu, o porţie de căpşuni conţine 134 mg de potasiu şi ajută la menţinerea presiunii sângelui la nivel normal, acţionând ca un amortizor împotriva efectelor negative ale sodiului.
- Căpşunile sunt considerate cele mai bune fructe pentru sănătătatea inimii.
Surse: bucataras.ro, mediafax.ro