Panică în România! Un cutremur puternic s-a produs! Anunțul făcut de INFP

Un cutremur puternic s-a produs la granița dintre Bosnia Herțegovina și Serbia. Seismul a fost resimțit și în sud-vestul României.

Distribuie pe:

Autor: A.I.

fara descriere

Institutul National de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pamantului (INCDFP) a transmis că în ziua de 21/07/2019 la ora 12:07:55 (ora Romaniei) s-a produs in NORTHWESTERN BALKAN REGION un cutremur cu magnitudinea 4.1 pe scara Richter, la adancimea de numai 23 km. Produs la granița dintre Bosnia Herțegovina și Serbia, cutremurul a fost resimțit și în sud-vestul României.

fara descriere

Cutremur puternic în România, azi-noapte! Ce magnitudine a avut

Un cutremur puternic s-a produs azi-noapte în România. Seismul a avut magnitudinea de 3,7 grade pe scara Richter.

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pămntului (INFP) a emis cod portocaliu de pericol. Cutremurul a fost încadrat de către specialiști la codul portocaliu pentru că magnitudinea înregistrată a fost de 3,7 pe scara Richter.

Institutul Național de Cercetare Dezvoltare pentru Fizică Pământului a transmis, printr-un comunicat pe pagina dedicată activităților seismice, că în ziua de 19/07/2019 la ora 23:44:53 (ora României) s-a produs în zonă seismică Vrancea, județul Buzău, un cutremur cu magnitudinea 3.7 pe scară Richter, la adâncimea de 150 km.

Intensitatea cutremurului în zonă epicentrala a fost de I grad(e) Mercalli. Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor orașe: Nehoiu(15km), Covasna(34km), Întorsură Buzăului(36km), Târgu Secuiesc(50km), Vălenii de Munte(51km).

Ce să faci în caz de cutremur

În cazul în care se produce un cutremur mai mare, trebuie să aveţi în vedere următoarele lucruri: trebuie să pregătiţi dinainte un plan de urgenţă, să cunoaşteţi ieşirile din clădirea în care vă aflaţi, să evitaţi rănirile, să aveţi mâncare care nu se depozitează în frigider, care nu trebuie să fie gătită sau preparată. De asemenea, să aveţi kit de prim ajutor cu medicamente şi ustensilele necesare tratării unei răni. De asemenea, să aveţi pregătite şi baterii, lanterne, lumânări, sfoară, bandă adezivă, instrumente de scris, briceag, fluier şi să ştiţi mereu unde sunt actele!

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate