Papa Francisc critica purtatul cruciulitei la gat. "Crucifixul nu este un accesoriu vestimentar"

Papa Francisc nu pare sa fie de acord cu purtatul la gat al cruciulitei. Cu putin timp inainte de sfintele Paste, Papa Francisc indeamna la cumpatare si introspectie pentru cinstirea Invierii Domnului, insa in cadrul unei predici, a facut o afirmatie care ii pune pe ganduri pe multi dintre noi.

Distribuie pe:

Autor: R.L.

fara descriereSuveranul Pontif a criticat purtatul cruciulitelor la gat.

Crucifixul este un simbol care trebuie "contemplat si inteles", nu este un accesoriu de care sa ne folosim pentru a arata mai bine. Daca cruciulita pe care o purtam se rezuma doar la un simplu ornament sau accesoriu, atunci savarsim un abuz.

"Crucifixul nu este un obiect ornamental sau un accesoriu vestimentar, de care sa abuzezi, ci un simbol religios care trebuie contemplat si inteles. Imaginea lui Iisus crucificat dezvaluie misterul mortii Fiului lui Dumnezeu, ca act suprem de iubire, sursa vietii si a salvarii umanitatii", a spus Papa Francisc in Piata Sfantul Petru din Vatican.

Papa ne indeamna sa nu ne raportam la simbolurile crestine ca la simple obiecte de folosinta, ci sa contemplam la semnificatia lor. Nici simbolistica artistica nu este cea corecta: "Cum privim un crucifix? Ca pe o opera de arta, despre care zicem ca e sau nu e frumoasa? Sau privim spre interior, inspre ranile lui Iisus, pana in inima sa?", a grait Papa Francisc.

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate