Parada 1 Decembrie 2022. Vezi cum se va desfășura evenimentul dedicat Zilei Naționale a României

Parada 1 Decembrie 2022. Românii sărbătoresc Marea Unire pe 1 Decembrie.

Autor: Alina Petre

In articol:

Parada 1 Decembrie 2022. Vezi cum se va desfășura Parada militară din București, organizată de Ziua României în 2022.

Parada militară de 1 Decembrie 2022, București

Pe 1 Decembrie, românii participă la diferite evenimente din toată țara, dar și din lume, pentru a sărbători această zi importantă din istoria lor, Ziua Națională a României.

În 2022, peste 1.500 de militari și specialiști vor participa la parada militară din Piața Arcului de Triumf din București.

Parada militară organizată cu ocazia Zilei Naţionale a României în Piaţa Arcului de Triumf, din Bucureşti va începe joi, 1 decembrie, la ora 11:00.

Ceremonia de pe 1 decembrie 2022 va începe cu intonarea Imnului Național al României, în timpul executării a 21 de salve de tun.

Președintele Klaus Iohannis va depune o coroană de flori, în memoria eroilor căzuți pe câmpurile de luptă și va urma un moment de reculegere.

Citeste si: „Când îmi dădea o palmă, vedeam stele verzi și îmi țiuia timpanul.” Oana Roman, despre întâmplările chinuitoare din copilărie- kfetele.ro

Peste 1.500 de militari și specialişti din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informaţii, Serviciul de Telecomunicații Speciale şi Administrația Națională a Penitenciarelor, precum şi aproximativ 120 de mijloace tehnice,

dintre care 40 de aeronave, vor participa la parada militară de 1 decembrie, potrivit unui anunț oficial al Ministerului Apărării.

La parada militară de 1 decembrie vor fi prezenți și 150 de militari străini, în cadrul unor detașamente din Belgia, Franța, Macedonia de Nord, Republica Moldova, Portugalia, Statele Unite ale Americii și Țările de Jos, precum și militari reprezentând țările aliate contributoare la structurile NATO de pe teritoriul României și aproximativ 25 de mijloace tehnice, inclusiv aeronave de luptă din Canada, Italia, Spania și Statele Unite ale Americii. 

În același timp, evenimente militare vor avea loc și în orașe precum Iași, Alba Iulia și Timișoara.

Citește și: 1 Decembrie 2022, Ziua Națională a României: Semnificație, tradiții și obiceiuri românești

Parada 1 Decembrie. Vezi cum se va desfășura evenimentul

Parada 1 Decembrie. Vezi cum se va desfășura evenimentul

[Sursa foto: MediaFax Foto]

Ce sărbătoresc românii pe 1 Decembrie 2022

Pe data de 1 decembrie, românii sărbătoresc un moment foarte important din istoria țării, Marea Unire.

În data de 1 Decembrie 1918, Adunarea Națională a Românilor, convocată la Alba Iulia, decreta unirea Transilvaniei cu România. Pe lângă Transilvania în sine, sunt alipite regatului român și Banatul, Crișana și Maramureș. Astfel, se creează un singur stat.

După Revoluția din 1989, data de 1 Decembrie a fost proclamată drept Zi Națională a României. În timpul perioadei comuniste, între 1948 și 1989, ziua națională era pe data de 23 august, când România a întors armele împotriva Germaniei naziste în cel de-Al Doilea Război Mondial. În intervalul 1866 – 1947, ziua națională era sărbătorită în data de 10 mai, aceasta fiind Ziua Regalității.

Surse: gov.romapn.ro, kanald.ro.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Prognoza meteo ANM, 29 noiembrie-1 decembrie 2022. Cum va fi vremea de Ziua Națională a României

1 Decembrie 2022, Ziua Națională a României: Semnificație, tradiții și obiceiuri românești

Vremea de Crăciun 2022. Prognoza meteo pentru finalul lunii DECEMBRIE

Strigăt de ajutor pentru Valentina Petre, cunoscut make-up artist în televiziune. A fost diagnosticată cu o boală cruntă, iar acum luptă să rămână lângă copiii ei: "Avea...

Ungaria dă lovitura în TRANSILVANIA! Este informația momentului în România: SE EXTIND!

„Am avut multe momente de cotitură." Adriana Bahmuțeanu a povestit despre cel mai tragic moment pe care l-a trăit

Procurorii DNA au pus tunurile pe afacerile din pandemie. Zeci de doare sunt în lucru

Vremea de Crăciun 2022. Prognoza meteo pentru finalul lunii DECEMBRIE

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies