Parașutist căzut de la 40 de metri înălțime, după ce a rămas agățat în cablurile telecabinei din Poiana Brașov! În ce stare se află bărbatul?!

Un parașutist a căzut de la 40 de metri înălțime, asta după ce a rămas agățat în cablurile telecabinei din Poiana Brașov. Care este starea bărbatului?

Autor: Georgiana Maria Anghel

In articol:

Un parașutist care folosea un dispozitiv de zbor numit speed fly a rămas agățat duminică, 5 decembrie, în cablurile telecabinei din Poiana Brașov. După zeci de minute, în care a stat agățat, bărbatul s-a prăbușit de la 40 de metri înălțime.

Imediat, la fața locului, au intervenit mai multe echipaje de salvare.

Cum s-a produs incidentul?

Cauza incidentului ar fi fost vântul puternic, care a desprins aripa de pe cablu. Sportivul a rămas agățat în cablu mai multe zeci de minute, după care s-a prăbușuit de la o înălțime de 40 de metri.

În momentul prăbușurii, aripa de speed fly s-a deschis parțial, iar datorită zăpezii așternute imactul nu a fost atât de mare, iar parașutistul a scăpat cu viață, conform unui comunicat al Dispeceratului Național  Salvamont

Imediat la fața locului, s-au prezentat medicii, pompierii, salvamontiștii și jandarmii, care au intervenit pentru a vedea care este starea parașutistului. 

Echipele de salvare au imobilizat victima într-o saltea cu vacuum și au transportat-o cu targa akja în stațiune pentru a fi preluată de o ambulanță și transportată la spital pentru un control de specialitate.

Citeste si: Vestea tristă a dimineții. Din păcate, e vorba despre Camelia Mitoșeru...- bzi.ro

După prima evaluare medicală, echipele de salvare au constat că, starea bărbatului era bună, acesta era conștient și nu avea afecțiuni medicale majore. 

Citeste si: VIDEO Un paraşutist norvegian a scăpat ca prin urechile acului de coliziunea cu un meteorit

"Vântul puternic a desprins aripa de pe cablu și parașutistul a căzut de la o înălțime de aproximativ 40 de metri. În cădere aripa de speed fly s-a deschis parțial și împreună cu stratul de zăpadă au reușit sa mai atenueze căderea.(...) Din prima evaluare medicală efectuată de salvamontiști nu au fost constatate afecțiuni medicale majore care să fie identificabile la un control în astfel de situații, persoana era conștientă, vorbea coerent, prezenta o stare normală și resimțea dureri minore la spate și membre.(...)

Salvamontiștii au imobilizat victima într-o saltea cu vacuum și au transportat-o cu targa akja în stațiune pentru a fi preluată de o ambulanță și transportată la spital pentru un control de specialitate", potrivit unui comunicat al Dispeceratului Național  Salvamont.

Parașutist căzut de la 40 de metri înălțime, după ce a rămas agățat în cablurile telecabinei din Poiana Brașov!

Parașutist, căzut de la 40 de metri înălțime

[Sursa foto: Captură KANAL D]

În ce stare se află parașutistul?

Sportivul, în vârstă de 49 de ani, nu a prezentat leziuni majorea, acesta a suferit mai multe trumatiste la nivelul colanei și al bazinului, din cauza accidentului suferit. Cu toatea acestea, victima a fost conștientă în toată această perioadă, conform ISU Brașov.

Citeste si: Spectacol cu cele mai bune paraşutiste din România, sâmbătă, în Parcul Izvor din Capitală

”Bărbatul, în vârstă de 49 de ani, este conştient şi a suferit mai multe traumatisme la nivelul coloanei şi al bazinului, prin precipitare de la aproximativ 40 de metri”, a mai transmis ISU Braşov.

 

 

 

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies