Parcarea subterana de la Universitate va costa 1 leu pe ora, noaptea!

Soferii care nu au de ales si trebuie sa parcheze in zona Universitatii din Capitala, au scapat de o grija! Parcarea subterana construita chiar sub celebrele statui a fost deschisa! Preturile nu sunt piperate, iar de-acum cei care vor sa isi petreaca noaptea prin Centrul Vechi pot rasufla usurati, pentru ca intre orele 20.00 si 6.00 o ora de parcare va costa… 1 leu! ##GALLERY3##

Distribuie pe:

##VIDEO1693##

Parcarea subterana de la Universitate, de 425 de locuri pentru autoturisme si 21 de locuri pentru motociclete, a fost inaugurata, azi, chiar de primarul Capitalei Sorin Oprescu.  Structurata pe trei niveluri, aceasta se alatura mai vechii parcari subternare de sub bulevardul Nicolae Balcescu si Hotelul Intercontinental. Din pacate, intre cele doua parcari nu exista nici o cale de acces, decat pe la suprafata.

Pentru a obisnui soferii cu locul, Primaria a oferit toate locurile de parcare gratis pentru urmatoarele doua saptamani! Preturile nu sunt deloc mari, tinand cont ca vorbim de locuri de parcare din buricul Capitalei: intre 6 dimineata si ora 20.00 o ora va fi 2,5 lei, intre 20.00 si 6 dimineata, ora va fi mai ieftina, adica 1 leu! Numai bine pentru petrecaretii care nu vor mai fi nevoiti sa isi inghesuie masinile pe trotuare ghidati de “sacalii parcarilor”, prin Centrul Vechi.

Mai mult, vor exista si abonamente: lunare cu timp nelimitat, de 499 de lei pentru autoturisme şi 199 de lei pentru motociclete, doua abonamente flexibile, cu timp de parcare de zece ore de 349 de lei pentru perioada zilei, si de 149 de lei pe luna doar pe timpul noptii.

Plata se va efectua la automatele instalate, si se va face in numerar sau direct cu cardul bancar. Infrastructura este impecabila! Fiecare loc de parcare e dotat cu senzori. Asadar, cand cauti un loc de parcare e bine sa te uiti dupa luminile verzi si astfel nu vei mai hoinari printre culoare pana vei gasi un spatiu disponibil. Toate nivelurile sunt dotate cu sisteme de circulare a aerului si cu senzori de fum. Exista sisteme anti-incendiu sau interfoane de urgenta.  Exista toalete normale sau special gandite pentru persoanele cu dizabilitati sau mame cu copii. Mai mult, exista pasaje pietonale si lifturi. Cei care au masini electrice vor gasi in parcare locuri special unde isi vor incarca bateriile… la propriu! Si asta pentru ca exista borne de incarcare.
Toata parcarea e supravegheata prin sisteme video si va exista paza. La nivelul trei subteran a fost prevazut un adapost de aparare civila. La inceputul lui 2013 va exista si o spalatorie auto in subteran.

La suprafata, toata zona din jurul statuilor, sufocata candva de masini parcate haotic, s-a aerisit vizibil, intreg locul fiind destinat pietonilor. Zona unde se afla fundatia bisericii Sfantul Sava a fost delimitata. Pietonii vor circula pe piatra cubica recuperata de pe Bulevardul Aviatorilor. Noaptea, piata va fi luminata de cei 25 de stalpi de iluminare. Au fost plantati si 50 de mesteceni si stejari rosii. Doua luni pe an, piata va fi folosita pentru expozitii. Pe strada Toma Caragiu a fost interzis accesul masinilor. Pe cubul de sticla din strada Toma Caragiu, sunt mentionate date istorice si imagini relevante pentru aceasta zona.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate