Părintele Valerian Pâslaru este grav bolnav: „Trece prin grele încercări trupești: a fost operat o dată și urmează să sufere și alte intervenții! Rugați-vă pentru sfinția sa”

Părintele Valerian Pâslaru este grav bolnav, după cum au anunțat apropiații săi.

Autor: Matei Vaihan

In articol:

Părintele Valerian Pâslaru este grav bolnav, mesajul legat de starea sa de sănătate circulând deja pe paginile de socializare. “Doamne ajuta, tuturor! Parintele Valerian Paslaru, Staretul Manastirii Sf. Mucenic Filimon-Valcea, trece prin grele incercari trupesti: a fost operat o data si urmeaza sa sufere si alte interventii! Daca puteti, rugati-va pentru sfinția sa, pomeniti-l la Sf.
Maslu, anuntati cat mai multi preoti si transmiteti mesajul mai departe oricui credeti ca doreste sa se implice duhovniceste!”
, se scrie în mesajul distribuit și de actorul Horațiu Mălăele, un apropiat al părintelui.( uite-l pe actorul Octav Cuncea în haine preoțești)

Citeste si: Actorul Ştefan Sileanu a murit la vârsta de 80 de ani

Citeste si: Patriarhul Daniel trimite cărți de rugăciuni gratis spitalelor în care se tratează COVID-19

Citeste si: CUTREMUR la Cotroceni! Iohannis PLEACĂ. Are pe masă o ofertă NEBUNĂ. Bagajele au fost deja făcute...- bzi.ro

Citeste si: De ziua ei, Angela Similea a fost la mănăstire! Ce tort a primit celebra solistă! FOTO

Actorul Dragoș Pâslaru (69 de ani) s-a făcut călugăr după ce s-a lăsat de cariera artistică. Retras la mânăstire, actualul părinte Valerian a înregistrat un mesaj video, în ciuda sănătății precare, în contextul în care în România s-a decretat stare de urgență din cauza pandemiei de coronavirus.  “La capătul acestor zile, sigur îl aflăm pe Mântuitor. Ne unim cu El și ne facem Biserică vie, adică ne găsim pe noi ca fii și fiice ai lui Hristos.

Alarma asta falsă cu coronavirusul. Numai cei necredincioși, nevrednici pot spune că te poți îmbolnăvi în biserică dacă săruți icoana. Acolo este Hristos, este Tămăduitorul, este Doctorul doctorilor. Noi, călugării, ar trebui să fim bolnavi de toate bolile pentru că aici vin oameni bolnavi care sărută icoana și nu dăm cu spirt sau dezinfectant”, a spus fostul actor.

Părintele Valerian Pâslaru este grav bolnav: ”Și eu am gustat din bășica de săpun a gloriei"

După ani lungi pe Muntele Athos, părintele Valerian s-a întors în țară. El s-a retras la un schit părăsit din Vâlcea, pe care l-a refăcut și care acum îi este nu doar casă, ci și locul unde acesta slujește. Pentru că de ceva timp, Părintele Valerian este starețul acelui loc, care a devenit Mănăstirea Sfântul Mucenic Filimon din comuna Golești de Vâlcea, mănăstire înființată chiar de acesta și care poartă numele sfântului considerat ocrotitorul artiștilor. 

”Și eu am gustat din bășica de săpun a gloriei, dar am avut parte de niște oameni minunați lângă mine. Și datorită bunătății lor, profesionalismului, dragostei pentru adevăr, chiar dacă printre noi erau securiști și informatory, pentru teatru eram laolaltă, Credința lor mi-a arătat drumul acesta pe care m-a chemat Dumnezeu și pe care-l urmez. Așa a vrut El să apar aici și ei (nr. artiștii) să aibă astăzi o mănăstire”, a povestit Părintele Valerian. Dragoș Pâslaru a apărut în filme ca „Pruncul, petrolul și ardelenii” (1981), „Să mori rănit din dragoste de viață” (1984), „Balanța” (1992). Ultimul film în care a jucat a fost „Fii cu ochii e fericire” (1999).

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies