Părinții adoptivi ai Sorinei, scrisoare către Procurorul general: „Am fost la un pas de a fi linșați”

Părinții adoptivi ai Sorinei au scris o scrisoare destinată lu Bogdan Licu, procurorul general al României.

Distribuie pe:

Autor: M.B.

fara descriere

Cazul Sorinei, fetița din Baia de Aramă care a fost târâtă de procuroarea Maria Pițurcă afară din casa în care crescuse, a ajuns în primele pagini ale presei. De față au fost și câteva echipaje de mascați, fapt ce a atras atenția și mai mult asupra a tot ceea ce s-a întâmplat. Scenele au fost cu adevărat revoltătoare și muți români s-au îngrozit când au văzut filmarea și fotografiile din ziua respectivă.

Momentan micuța Sorina se află la familia adoptivă, doi românia stabiliți la New York care mai au doi copii li doreau să-și mărească familia. Ei intenționează să plece cu fata de 8 ani înapoi în Statele Unite ale Americii.

Procurorul general Bogdan Licu a declarat că nu vor fi tolerate abuzurile și că familia adoptivă a Sorinei nu o va putea duce peste Ocean decât după ce ancheta aflată în acest moment în desfășurare va fi închisă. Ramona și Gabriel Săcărin se tem, însă, pentru siguranța lor și îi cer magistratului să-i lase să plece la New York, după ce au fost recunoscuți în trafic de români care au citit în presă despre Sorina.

fara descriere

Părinții adoptivi ai Sorinei, scrisoare către Procurorul general

„Noi am adoptat-o pe Sorina din tot sufletul. Nu noi am ales-o. Nu noi suntem de vină dacă cineva a greşit ceva. Domnul Bogdan Licu, procurorul general al unui stat democratic, a ieşit public şi a vorbit despre abuzuri în cazul Sorinei. Greşeala făcută în acţiunea procurorului este ca cere revizuirea cu o soluţie predeterminata de dansul - anularea adopţiei. Unde este prezumţia de nevinovăţie ? Are dansul elemente noi înainte de a fi făcute cercetări?

Acum lumea este convinsă că noi am tras nu ştiu ce sfori, că am mers cu valizele cu bani pe la magistraţi să o luăm pe Sorina în America şi să-i facem nu ştiu ce, cel mai probabil să-i luăm organele, nu? Unde am ajuns? Vă spun eu unde am ajuns. Am ajuns în situaţia de a fi recunoscuţi pe stradă şi de a risca să fim în orice moment linşaţi. Am fost deja la un pas, în trafic. Ne-au recunoscut, eram împreună cu Ramona şi Sorina. Au încercat să ne blocheze autoturismul în care ne aflam, imediat Ramona a protejat-o pe fetiţa noastră. Am scăpat doar datorită dibăciei şoferului nostru.

Nu se poate să ajungem aici. Noi nu suntem infractori. Noi ne-am întors în ţara în care ne-am născut să luăm un copil orfan, să-l ducem în America şi să-i oferim şi lui tot ce au şi copiii noştri. Sorina este copilul nostru, are acelaşi statut ca şi ceilalţi doi copii, noi avem trei copii acum. Legal. Iar eu şi soţia mea facem orice pentru familia noastră. Din păcate, cred că va ieşi scandal diplomatic, am anunţat deja Ambasada Americii despre tot ce se întâmplă. Noi suntem americanii ăia cu sânge de român care cer opiniei publice să fie respectaţi. Atât!”, a explicat Gabriel Săcărin, pentru Adevărul.

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate