Parintii din Romania sunt disperati! Trebuie sa comande vaccinuri din strainatate,deoarece in tara nu se gasesc. Cat costa si ce spun medicii

Una calda alta rece, pentru parintii care nu si-au vaccinat copiii. A inceput sa se gaseasca vaccinul ROR, dar cel hexa-valent lipseste cu desavarsire. in disperare de cauza, unii sunt dispusi sa comande din strainatate dozele la orice pret.

Distribuie pe:

Autor: A. B.

Numai parinte de bebelus sa nu fii atunci cand e criza de vaccinuri! Serul hexavalent care ii protejeaza pe nou nascuti impotriva a 6 boli lipseste si din cabinetele medicilor de familie, si din farmacii, potrivit Stirile Kanal D.
fara descriere
"Eu nu am deloc hexacima. Nici macar nu l-am vazut la culoarea, nici nu stim cum arata. Tot timpul trebuie sa avem si planul B si atunci le comandam din afara. Germania, Austria", a declarat un parinte.
 

 

Medic pediatru: "Exista, bineinteles, un risc al imbolnavirilor atat timp cat copiii, la varstele respective, nu respecta acest program si acest orar al imunizarii impus de ministerul Sanatatii".
 
"Am fost in Olanda ca sa facem vaccinul", a spus alt parinte. Nici macar atunci cand in cabinetele medicilor de familie ajung mai multe doze, lucrurile nu se rezolva. Doctorii sunt nevoiti sa aleaga pe cine vaccineaza.
 
Intre timp, autoritatile infiinteaza comisii, si fac promisiuni. "Ministerul Sanatatii este pe cale sa rezolve problema cu vaccinul ROR.Ne dorim sa avem predictibilitate si sa avem acordul cadru care sa ne permita aprovizionarea la timp cu vaccinuri a copiilor Romaniei", spune ministrul Sanatatii.
 
Pana atunci, parintii care-si permit platesc oricat, numai sa-si vada pruncii vaccinati: "Pai, cam asta e pretul, in jur de 100 de euro, un pic peste, cam asta e, daca platesti si transportul" 

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate