Părinții lui Cătălin, polițistul împușcat și lăsat să zacă într-o pădure, cer dreptate pentru moartea fiului lor: ”L-au lipsit de primul ajutor”

Cătălin, un tânăr polițist, a murit după ce a fost împușcat într-o pădure din satul natal.

Distribuie pe:

Autor: Cristina Cruceru

Cătălin Ristescu
Cătălin Ristescu[Sursa foto: Facebook]

Cătălin Ristescu, un polițist de doar 28 de ani, și-a găsit sfârșitul prea devreme. Tânărul a fost împușcat în pădurea Muşăteşti din Argeş, în luna august, anul trecut.  Cătălin era agent de poliție la Secţia 1 din Bucureşti și era în concendiu, în satul natal. Nici până în prezent nimeni nu știe cum a fost împuşcat tânărul, dar nici cine este vinovat de această faptă. Cei care l-au însoţit pe Cătălin, la vânătoare, în pădure, susţin că au auzit împuşcătura şi l-au găsit pe acesta câteva ore mai târziu, plin de sânge. Cătălin Ristescu a fost dus la Spitalul Curtea de Argeş cu maşina personală, nu cu ambulanţa, iar cei care l-au dus nu ar fi sesizat autoritățile.

Părinții lui Cătălin cer să li se facă dreptate


In articol:

Vestea morții agentului de poliție a venit ca un fulger peste familia lui și apropiații acestuia. Cătălin avea mai multe alice în abdomen şi pierdea foarte mult sânge, în momentul în care a fost transportat cu mașina lui personală la o unitate spitalicească. Tânărul fost băgat direct în sala de operaţii, imediat cum a ajuns la spital. La acea vreme, mai exact în luna august a anului trecut, cadrele medicale au decis să-l transfere la Bucureşti, la Spitalul Floreasca, unde a murit după două săptămâni.

Cătălin Ristescu
Cătălin Ristescu[Sursa foto: Facebook]

Citeste si: Este medicamentul momentului în România. Te scapă repede de COVID-19 - evz.ro

Citeste si: Virus rar, descoperit în Bolivia. Provoacă febră hemoragică și se transmite de la om la om - bzi.ro

Ion Ristescu, tatăl tânărului polițist, spune că ar vrea să ştie dacă fiul lui a fost împuşcat cu intenţie de către unul dintre cei trei suspecți.

"L-au chemat insistent pe fiul meu să vină la vânătoare, în cursul zilei de 29 iulie 2019. După ce unul dintre ei l-a împușcat, nu au chemat ajutor prin 112. L-au lăsat în pădure să sângereze, timp în care şi-au dus armele acasă, au curățat dovezile și şi-au făcut scenariul pentru apărare. Abia după aceea l-au dus pe fiul meu la spitalul din Curtea de Argeș, cu mașina noastră, care fusese tot timpul la locul evenimentului. Cătălin pierduse însă mult sânge și, respectiv, șansa la viață, în timpul îndelungat scurs de la împușcare. L-au lipsit, totodată, de primul ajutor și i-au luat şi telefonul, ca să nu comunice cu nimeni", a precizat bărbatul în vârstă de 76 de ani, potrivit curier.ro.

La mijlocul lunii septembrie, anul trecut, doi dintre participanţii la partida de vânătoare, tată şi fiu, au fost reținuți, fiind acuzaţi de braconaj şi omor, respectiv braconaj și mărturie mincinoasă. Ulterior, instanța a decisă să-i elibereze. Părinții lui Cătălin Ristescu au cerut ajutorul Ministerului Justiției, pentru că aceștia sunt siguri de faptul că fiul lor a fost ucis cu intenţie şi speră ca cei care au comis fapta să plătească.

Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Sfatul zilei 25 noiembrie 2020: fii atent asupra sănătății!

Doliu uriaș! Un mare sportiv a murit la doar 48 de ani. S-ar fi sinucis

Bomba zilei: Alex Bodi ar putea face mulți ani de pușcărie! Ce legătură are cu fetele dispărute din Caracal. Descoperire de ultim moment a anchetatorilor

Tânăr aproape dezbrăcat de doi polițiști și un jandarm, după ce a refuzat să se legitimeze! VIDEO

Înmormântare în lumea interlopă. Peste 100 de persoane, adunate buluc, puse pe fugă de polițiști

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies