Parlamentul European a luat decizia! Ce se întâmplă cu ora de vară! Se schimbă sau nu în România?

Parlamentul European a decis ca ora de vară să nu mai fie obligatorie la nivelul Uniunii Europene. Astfel, decizia privind păstrarea sau scoaterea orei de vară îi va aparține României.

Distribuie pe:

Autor: A.I.

Potrivit propunerii votate de Parlamentul European, fiecare stat membru al Uniunii Europene va avea dreptul să decidă până în 2021 dacă va păstra actualul sistem sau va renunța la schimbarea orei.

Legislația comunitară actuală stipulează că toate cele 28 de state membre trec la ora de vară în ultima duminică din martie și înapoi la ora de iarnă în ultima duminică din octombrie.

Când se schimbă ora de vară

Anual, în ultima duminică din luna martie, România trece la ora de vară. În 2019, în noaptea de sâmbătă spre duminică, 30 spre 31 martie, ora 3:00 va deveni ora 4:00. Trecerea de la ora de iarnă la ora de vară și invers, de la ora de vară la ora de iarnă, se face în preajma echinocțiilor de primăvară și de toamnă. Această schimbare are loc în mai multe țări din lumea întreagă.

Luni, 4 martie 2019, Comisia pentru Transport și Turism (TRAN) din Parlamentul European (PE) a votat favorabil propunerea ca începând din anul 2021 să se renunțe la schimbarea orei de vară și de iarnă în Uniunea Europeană, se menționa într-un comunicat de presă al Parlamentului European.

 

Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO: