Partida Romilor cere Guvernului infiintarea unui minister pentru tigani

Partida Romilor “Pro Europa” Cluj cere viitorului Guvern infiintarea unui “mega-minister” al romilor, condus de un membru al etniei, care sa se ocupe de gestionarea problemelor acestei minoritati in domenii precum educatia, sanatatea, de crearea de locuri de munca si de integrarea acestora.

Distribuie pe:

Prim-vicepresedintele Partidei Romilor “Pro Europa” Cluj, Aurel Pascu, a declarat intr-o conferinta de presa, ca situatia romilor este “dezastruoasa” si se trag semnale de alarma din partea Comisiei Europene legate de aceasta situatie.

“Cerem viitorului Guvern infiintarea unui mega-minister pentru romi condus de un reprezentant al etniei, care sa se ocupe de gestionarea si rezolvarea problemelor romilor in domenii precum educatia, sanatatea, crearea de locuri de munca si integrarea lor mult mai rapida. Situatia romilor este dezastruoasa si se trag semnale de alarma din partea Comisiei Europene legate de aceasta situatie. Acest minister va pune in miscare rezolvarea problemelor cu care se confrunta romii. Daca tot se mareste numarul de ministere, sa se faca si unul pentru romi. Ne-am inspirat din modelul de integrare al romilor din Spania, unde in anul 2000 a fost infiintat un minister similar, care a ajutat la integrarea romilor. Noi vrem sa avem o colaborare directa cu alte state ale UE, sa avem persoane de contact in statele unde traiesc romi din Romania, cum ar fi Spania, Italia, Franta”, a spus Pascu.

El a afirmat ca formatiunea solicita si numirea unor romi in ambasadele Romaniei din Franta, Italia, Marea Britanie, Italia sau Spania care sa monitorizeze romii romani ce traiesc in aceste state.

“Rolul acestor reprezentanti romi din ambasade este de a colabora si de a incerca sa rezolve problemele cu care se confrunta fiecare tara cu populatie roma din Romania”, a explicat Aurel Pascu.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate